Blogolj!

Újranyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Az újranyitás július elsején indul, de egyelőre csak a nagyobb könyvtárakat érinti.


A nyitás két lépcsőben zajlik majd, ami azt jelenti, hogy elsején a Központ Könyvtár és a forgalmasabb könyvtárak (ez 16 könyvtárat jelent), majd július 22-től pedig az intézmény valamennyi tagkönyvtára látogatható lesz már. A fokozatos nyitásra természetesen azért kerül sor, hogy az olvasók a lehető legnagyobb biztonságban legyen a járványt illetően.

Bár nem lesz korhatárhoz kötött, sávos nyitva tartás, de az intézmény azt ajánlja, hogy az élelmiszer boltokhoz hasonlóan a 65 év felettiek lehetőség szerint inkább a délelőtti órákban, 9 és 12 között látogassák a könyvtárakat, valamint mindenki figyelmeztetnek a maszkhasználatra és a távolságtartásra.

A könyvtárakban a zárva tartás alatt is folyamatos volt az új könyvek beszerzése, így a nyitáskor valamennyi tagkönyvtár a legfrissebb újdonságokkal várja az olvasókat. A FSZEK március 13. és június 23. között 9,5 ezer új dokumentumot – ebből mintegy 9000 könyvet – vásárolt. A nyár folyamán az újranyitott könyvtárakban nem terveznek szünetet tartani.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/96864/pics/lead_800x600.jpg
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?