Blogolj!

Művészek nyílt levélben álltak ki a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvény mellett

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt. A Palkovics László miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek küldött levélben.

Az aláírók, akik szerint a modellváltást alaposan előkészítették, támogatnak

minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.

Azt kérik Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettestől, hogy tartsa fenn a benyújtott törvényjavaslatot és egyben megköszönik Palkovics Lászlónak, hogy asztalhoz ültette az érintetteket.

Az aláírók, akik hisznek abban, hogy "az új modell közép- és hosszú távon a teljes hazai előadó-művészet javát szolgálja. Meggyőződésünk, hogy a tervezett átalakítás a színes és pulzáló magyar színházi szervezeteket helyzetbe hozza, művészeti fejlődésüket közvetve támogatja, visszaállítja a színészképzés eredeti céljait", arra kérik az országgyűlési képviselőit, hogy szavazzák meg a törvényt.

A nyílt levelet többek között aláírta Balázs Péter, Bozsik Yvette, Dörner György, Eperjes Károly, Vidnyánszky Attila, Kálomista Gábor, Tóth Auguszta és Nemcsák Károly.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/97137/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?