Blogolj!

Az Európa Kulturális Fővárosa program egy példaértékű kezdeményezés

Újabb lendületet kapott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program, amelyről egy sajtótájékoztató keretein belül Navracsics Tibor a kezdeményezés a kormánybiztosa. Az eseményen jelen volt Miszlivetz Ferenc professzor úr valamint Básthy Béla Kőszeg polgármestere is.

A sajtótájékoztatón Miszlivetz Ferenc, Nemzetközi Nyári Egyetem főigazgatója elmondta, hogy a 2020-as év két szempontból is rendkívüli évnek bizonyult az egyetem történetében. Egyrészt 25 éves évfordulóját ünnepelhette a rendezvény, másrészt pedig a koronavírus okozta helyzet miatt ez volt az első online Nyári Egyetem.

Navracsics Tibor többek között arról beszélt, hogy a Nemzetközi Nyári Egyetem – A Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) is csatalakozott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kezdeményezéshez, szólt a KRAFT-programról, hogy hogyan tudunk egy olyan új gazdasági modellt kidolgozni és megalapozni, amely a Dunántúlon is sikerre vihető és még számos érdekes dologról.

Mint mondta, a folyamat részét képezné a helyi kultúra valamint a különböző gazdaságok együttműködése is. Kiemelte, hogy ebben rendkívül fontos szerepe lesz Kőszegnek is.

Erre reagálva Básthy Béla polgármester elmondta, hogy Kőszeg valóban fontos hely, hiszen összeköti az embereket, még ha egy kicsit ki is esik emberek látószögéből. Szerencsére egyre többen fedezik fel a kultúrának és a békének köszönhetően. Majd szólt Veszprém-Kőszeg kapcsolatáról is.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézhetjük meg:

(Borító: infostart.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/97185/pics/lead_800x600.jpg
Európa,Európa Kulturális Fővárosa,Kőszeg,kultúra,Veszprém
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?