Blogolj!

Audiovizuális kampánnyal ünnepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Kálovics Tibor

A jövő fénye címre hallgató, rendhagyó audiovizuális kampánnyal ünnepli névadója születésének 125. évfordulóját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

Fotó: papageno.hu

125 évvel ezelőtt született Moholy-Nagy László, szellemi és technikai újító, képzőművész, akinek a munkásságát számos országban elismerik. A művész alkotásai aukciókon rekordáron keltek el, valamint a műveiből nyílt már kiállítás Londonban, New Yorkban és Los Angelesben is. Az évforduló alkalmával a művész nevét viselő  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy rendkívüli audiovizuális kampányt készített, amely július 20-án, Moholy Nagy László születésének évfordulóján kerül bemutatásra a a magyar médiaszolgáltatók, online médiumok és külföldi magyar intézetek által. 

Az intézmény közleménye szerint ebből az alkalomból a Moholy-Nagy 125 riportfilmmel, a Moholymotion 125 másodperces animációval, számos interjúvel és videoüzenettel, valamint az ezeket összefoglaló interaktív honlappal tiszteleg a művész alkotásainak eszmeisége előtt. A kezdeményezéssel kapcsolatban a hazai művészeti és kulturális alakjai szólalnak meg, mint Passuth Krisztina művészettörténész, Maurer Dóra képzőművész, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Csomay Zsófia építész, vagy Fülöp József, a MOME rektora. A megemlékezésen a Moholy-Nagy család tagjai mellett a nemzetközi művészvilág neves alakjai is részt vesznek, mint például Karole P. B. Vail, a velencei Peggy Guggenheim Gyűjtemény igazgatója.

A megemlékezés-sorozat első eseménye az Uránia Nemzeti Filmszínházban csütörtökön tartott filmbemutató lesz, ahol a MOME tartalmai mellett  The New Bauhaus című, Moholy-Nagy Lászlóról szóló amerikai dokumentumfilm magyarországi premierjére is sor kerül. A július 20-i online megemlékezést ősszel további események követik, a tavaly átadott campuson, amelyekről az érdeklődők az alábbi linken találnak információt. 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/97687/pics/lead_800x600.jpg
festészet,Moholy-Nagy László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?