Blogolj!

Szobrot kapott Csukás István

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Csukás István második otthona Balatonszárszó volt, az író a díszpolgárság és a róla elnevezett színház után szobrot is kapott a településen - hangzott el a Kossuth-díjas művész tiszteletére rendezett emléknap szoboravató ünnepségén.

Az író alig jelent meg a nyilvánosság előtt, mégis, nem akad ember ebben az országban, ezen a nyelvterületen, akinek a neve hallatára ne jelennék meg az arca, a jellegzetes bajusza a kackiás bajuszpödrő mozdulatával, vagy ne azonosítaná nevét valamelyik hősével

- mondta Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára.

Csukás István, akit leginkább meseíróként ismeri a közönség, de remek költő is volt.

Népszerű volt anélkül, hogy ezzel élt, vagy visszaélt volna. Sok szeretetet tudott adni művein keresztül, aminek köszönhetően nagy szeretet övezte

- mondta.

Az ünnepi megemlékezésen művészek olvasták fel az író alkotásait, majd a Megyeri János szobrászművész által készített alkotás leleplezése után a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejáték adták elő a Roxinház előadásában.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/98265/pics/lead_800x600.jpg
Csukás István,Hírek,szobor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?