Blogolj!

Korlátozások mellett tartják meg az idei Kurultajt

Sikerült a szervezőknek megoldani, hogy bár korlátozások mellett és egyes programok törlésével, de megtartsák a meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon.

A már több mint tízéves múltra tekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva törlik a Kurultaj néhány részprogramját, így például elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg.

A Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is, viszont a járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek vagy olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a résztvevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.

 

Címkék: program
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/98496/pics/lead_800x600.jpg
program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?