Blogolj!

Folytatódik a Modern Art Orchestra koncertsorozata

Kálovics Tibor

Folytatódik a Modern Art Orchestra (MAO) Legendás Albumok című koncertsorozata. A nagyzenekar minden hónap második keddjén fog megszólaltatni egy emblematikus dzsesszalbumot a BMC Opus Jazz Clubban.

Fotó: mao.hu

A koncertsorozat első eseményén szeptember 8-án a MAO zenészei  McCoy Tyner Today and Tomorrow című lemezét dolgozzák fel, október 13-án Bill Evans Interplay, november 10-én Miles Davis Nefertiti, december 8-án pedig Stan Getz és Joao Gilberto közös albuma kerül feldolgozásra. 

A koncerteken a  a dzsessztörténet kiemelkedő albumait idézi fel az idén 15 éves, Fekete-Kovács Kornél vezetésével működő zenekar. A MAO a Legendás Albumok koncertsorozatra nemcsak a legendás zenészek előtti tisztelgésként hanem egyfajta tanulási folyamatként is tekint. 

 "A MAO muzsikusai aprólékos munkával elsajátítják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket érintetlenül hagyva. A dzsessz nyelvezetének esszenciális összetevője az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, ezért a muzsikusok rögtönzött szólókat is előadnak a koncerteken" - áll a big band közleményében. 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/99789/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?