Blogolj!

Herczku Ágnessel és Nikola Parovval indul az őszi Képmás-est sorozat

Herczku Ágnes és Nikola Parov Fotó: Urbán András

Szeptembertől újraindulnak a Képmás-estek a megszokott helyszíneken, a Hagyományok Házában és a Várkert Bazárban. Az első három est vendégei között ott lesz Herczku Ágnes, Nikola Parov, a Szent Efrém férfikar és Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ társulatával.

Szeptember 9-én 19 órától a Hagyományok Házában Szomszédolás” címmel Herczku Ágnes népdalénekesnő-táncművésszel és Nikola Parov muzsikus-zeneszerzővel és producerrel találkozhat a közönség, aki az estre magával hozza különleges hangszereit is.   

A népi kultúra természetes közegei, a közösségi alkalmak és személyes találkozások az utóbbi időben háttérbe szorultak. Az online térben egyre gyakrabban kalandozunk, de mire jó a virtuális tér egy olyan műfajban, mint a népzene és a néptánc? A program során azt is megtudhatjuk, hogy előadóként miképp vagyunk képesek megőrizni magunkat és megismerni a másik embert a világzenei kultúrában, emellett a művészpárral arról is beszélget Szám Kati, a Képmás főszerkesztője, hogy létezik-e zenészek közti párkapcsolatban közös zenei nyelv. Az esten garantáltan nem lesz hiányunk éneklésben, élőzenében sem.

Regisztráció és további információ: https://kepmas.hu/kepmas-est/szomszedolas-vendegeink-herczku-agnes-es-nikola-parov

Szent Efrém Férfikar

Szeptember 30-án 19 órától, szintén a Hagyományok Házában, „Feladatok férfihangra – avagy hogyan lehet érthető és szerethető élménnyé formálni más korok és kultúrák, sőt, saját korunk és kultúránk zenéjét?” címmel tartanak estet, melynek keretében hagyományról, egzotikumról, értékmentésről és újításról lesz szó. A színpadon a Szent Efrém Férfikar Bubnó Tamás, Bubnó Márk, Bubnó Lőrinc, Balázs Edgár, Tóth Péter, Papp Viktor, Oláh Marcell, Rácz Ambrus –, akik ezúttal nemcsak éneklésre használják hangjukat, de ízelítőt adnak rendkívül színes repertoárjukból is. A beszélgetés során arra is fény derül, hogy hol a helye a humornak és a komolyságnak a nagy szerzők műveinek előadásakor, továbbá megtudhatjuk, hogy hogyan működik az apa-fiai társulás mindamellett, hogy betekintést nyerhetünk egy férfikar hétköznapi életébe is.

Regisztráció és további információ: https://kepmas.hu/kepmas-est/ertekmentes-es-ujitas-beszelgetes-szent-efrem-ferfikar-tagjaival

Lipták Ildikó, Nyári Arnold, Dr. Buda László

A humort nem mellőző zenés programok mellett a párkapcsolati kérdéskörök árnyékosabb oldalára is elmerészkedünk: szeptember 15-én a Várkert Bazárban a párkapcsolati szakítás lesz a 19 órakor kezdődő est központi témája. Mikor érdemes véget vetni egy kapcsolatnak? Létezik-e szép és fájdalommentes szakítás? Lehetünk-e barátok, és hogyan osztozunk ezután a közös ismerősökön? Érdemes-e „lájkolni” és kommentálni az exek életét? Ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a „Szakítópróba” című Képmás-est, amelynek szakértő vendége Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta. A beszélgetést a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ színész-drámatanárai, Lipták Ildikó és Nyári Arnold jelenetei inspirálják, amelyek tovább alakításában a közönségre is számítanak majd.

Részletetek és regisztráció: https://kepmas.hu/kepmas-est/szakitoproba-kepmas-est-dr-buda-laszloval-es-kerekasztal-szinesz-dramatanaraival

A szeptemberi estek házigazdája Szám Kati, a Képmás főszerkesztője. Az estekre a belépő minden alkalommal a Képmás magazin aktuális száma, amely a helyszínen is megvásárolható. A szervezők gondosan ügyelnek a résztvevők egészségére, ezért köszönettel fogadják, ha a közösség védelmében a látogatók maszkban érkeznek a helyszínre.

A KÉPMÁS-ESTEKRŐL

Az esteknek immár évtizedes hagyományuk van. Szórakoztató, feltöltő programok, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, vendégei ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/99892/pics/lead_800x600.jpg
ajánló,Hírek,Képmás,program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?