Blogolj!

Emlékház lesz Kocsis Zoltán egykori budafoki otthonából

Egy, a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 358 millió forintot biztosít a kormány a Budapest XXII. kerületében, a Ringló út 75. szám alatti ingatlan megvásárlására.

A közlés szerint ebben lesz a Kocsis Zoltán Emlékház melynek tulajdonosa a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. lesz.

Kocsis Zoltán itt hagyott minket, mégis örökre velünk marad

Szomorúan olvastam tegnap a hírt, hogy vasárnap délután, hosszan tartó betegség után elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző. 64 éves volt. Nagy űrt hagyott maga után. Emlékszem, amikor kis gyerekként elbűvölve néztem a tv-ben, milyen nagy átéléssel zongorázik. Büszkék voltunk rá. Az egész ország.

A vételárhoz társul még 179 millió forint kincstári díj, amelyet szintén az idei központi költségvetésből állnak. Emellett további 25 millió forintból készíttethető el a művész egész alakos bronzszobra.

Mint írják, az emberi erőforrások miniszterének és az épületet tulajdonló társaságnak jövő év közepéig kell elkészítenie a kormány részére a Kocsis Zoltán Emlékház szakmai programjáról, annak működtetéséhez, valamint az Ingatlan felújításához kapcsolódó feladatokról, továbbá a szükséges forrásigényről szóló előterjesztést.

(Borító: index.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/100754/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Kocsis Zoltán,kultúra,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?