Blogolj!

Ki gondolta volna: jogellenes az SZFE-sztrájk

Dorogi László

A Fővárosi Törvényszék első fokon jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozóinak sztrájkját.

Az intézmény sztrájkbizottsága korábban nyolc - először hat, majd újabb két - pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az intézmény vezetése teljesített is - írja az MTI.

A sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 százalékos béremelésen túl az intézmény további 15 százalékos fizetésemelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára, emellett elfogadták azt a követelést is, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavégzés.

Az intézmény kommünikéje szerint a sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében jogszabályellenesnek ítélte. Az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében azt is megállapította a bíróság, hogy

a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk előtti kötelező egyeztetésre lejárt volna.

Az intézmény úgy fogalmazott, a sztrájkbizottság tagjai jogellenes sztrájkba hajszolták bele az SZFE munkavállalóit, így arra kérik a sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák munkájukat.

Címkék: sztrájk
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/101684/pics/lead_800x600.jpg
sztrájk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?