Blogolj!

Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma - Nem érvényesülnek a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok

Az Origo beszámolója szerint Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke nevében az egyetem diákjait és dolgozóit arról a döntésről tájékoztatta, hogy felfüggesztik az oktatást, miután az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek.

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem létesítményeit megbénító hallgatói blokád miatt az Egyetem új vezetői 2020. október 1. óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, melynek okán immár egy hónapja egyetlen érdemi döntéshozó sincs az egyetemi létesítményekben. Az Egyetem új vezetése így nem lát rá belülről az oktatás tényleges folyamatára, ez pedig ellehetetleníti a valós oktatási tevékenység nyomon követését és a felelős vezetői döntések meghozatalát.

Szintén jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatóak.

A fenti körülményekről az Egyetem tájékoztatta az Oktatási Hivatalt, amely kiadott végzésében az Egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére szólította fel a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumát. Ennek alapján a Kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően az oktatási tevékenység a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a helyzet tisztázásáig felfüggesztésre kerül, a hivatali munkavégzés pedig 2020. november 1. után visszavonásig továbbra is az Egyetem kancellárja által elrendelt otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriuma egyben felkéri az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkat, hogy jelenjenek meg 2020. november 2-án 11:00 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16) tárgyalótermében a tanév további sorsát, illetve az Egyetemünk jövőjét érintő egyeztetésre, melyen részünkről a Kuratórium képviselői és az Egyetem új vezetői lesznek jelen. Bármelyik tárgyalófél hiányában az egyeztetést eredménytelennek tekintjük. Az esemény nem lesz nyilvános, az ott elhangzottakról ugyanakkor jegyzőkönyv készül. Egyben felhívjuk a figyelmet a járványügyi szabályok betartására, különösen a maszkviselési kötelezettségre.

Budapest, 2020. október 30-án

Rátóti Zoltán

Színház- és Filmművészetért Alapítvány

Kuratóriumi elnöke nevében

(Borító: szeretlekmagyarorszag.hu)

Címkék: film, Hírek, oktatás, SZFE
1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/102014/pics/lead_800x600.jpg
film,Hírek,oktatás,SZFE
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-10-31 18:13:52
A sok-sok kis köcsög, szarjankó és tudatlan világ megváltó és felheccelt színésznek készülő forradalmárocska színész jelöltecskék az SZFE-en szerintem tanévet fognak veszteni, de szerintem nem egyet, hanem kettőt, mert amíg az SZFE elfoglalt épületeiben helyre nem állítják okozott károkat és nem teszik igazoltan vírus mentessé az elfoglalt épületek és épület részeket. A kissebségben lévő hőbörgő libernyákok által kiképzett szarkupacok, amit ők most elkövetnek annak semmilyen törvényes alapja nincsen hogy hőbörgési igényüknek eleget tegyenek. Az általuk elkövetett jogszálysértések, miatt a későbbiekben egy sor polgári és büntető jogi perben fognak állni a jogállami Magyar Állammal szemben, aminek jogossága már elő készítés alatt áll szerintem. Látni való volt TV-ben bemutatott felvételeken, hogy ürülék volt a teremben, nagy mértékű alkohol fogyasztás maradványai feltűntek az osztálytermekben. A COVID vírus elleni védelem nyomát sem lehetett az egyetem foglalók között ami szintén szabály sértésre, vagy bűncselekményre utal. Hogy is képzeltétek ti kis sehonnai művészkének készülő ócska és stupid picsa szarjankók, hogy a teli szart és vírus fertőzött góccá tett, tantermek újra fertőtlenítéséhez és takarításához, hogy megindulhasson az érdemi oktatás ahhoz szerintem a kancellár nem fog nektek költség keretet biztosítani. Ha esetleg akartok minőségi oktatást beindítani, akkor az általok okozott kárt, helyre kell állítanotok, vagy a helyre állítás költségét meg téríteni ami, valószínűleg per tárgyát fogja képezni. Remélem vagytok annyira realisták, korrektek és elismeritek, hogy a károkozónak a Magyar Polgári jogszabály szerinti törvény alapján felelnie kell, anyagilag és erkölcsileg az általa elkövetett kár megtérítésért. Ti a magatokat félvilági sztárocskának képzelő senkiháziak akiket felhecceltek, nem láttok tovább orrotoknál, mert ha két évvel később sikerül bekerültök a munkaerőpiacra és nem lopják el az elvtársak (DÁ-KÓ párt; MSZP; SZDSZ utódjai; MOMENTUM; stb) a társadalombiztosítási járulékaitoknak befizetését az állam kassza kívüli területre, akkor is 1-2 év fog hiányozni a nyugdíjatok megállapításához szükséges szolgálati időtökhöz, majd ráfogtok jönni kis köcsögök, hogy nem két forintról szól majd nektek ez a több mint 1 hónapja folyó performanszotok. Hogy vagytok azzal a tudattal, hogy " az áltatok igazságosan "erkölcsösösen" sztrájkoltok, miatt az elindított SZFE egyéb munka vállalók (takarító, energetikus, gépész; karbantartó stb.) nem jutnak bérjövedelemhez ( mert benneteket libernyák szarkupacokat a DÁKÓ-s köcsög irányít. Miből fizetitek ki szerintetek ezek az emberek, ti ótvar libernyák magatokat sztárocskának képzelő tabletből szavalgató tahó szarjankók az egyetem egyéb munkavállalóinak családjainak életvitele során felmerülő rendszeresen költségeket.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?