Blogolj!

Felfüggesztették a tanítást az SZFE-n, februárig bezárják az épületeket

Dorogi László

A Színház- és Filmművészeti Egyetem erről levélben tájékoztatta diákjait.

Szarka Gábor kancellár úgy fogalmazott, az egyetemet megbénító blokád miatt a vezetőség immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az egyetem létesítményeibe, felelős döntéseket csak korlátozottan tud hozni, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.

Kiemelte azt is, hogy a hallgatók és az oktatók elutasították a tárgyalásokat, ezért a Színház- és Filmművészeti Alapítvány, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója úgy döntött, február elsejéig bezárja az épületeket, addig oktatási tevékenység semmilyen formában nem végezhető.

Az Alapítvány kuratóriuma felkérte az egyetem vezetését, hogy a fentiek végrehajtásához szükséges intézkedéseket tegyék meg, az egyetemi polgárokat megfelelően tájékoztassák, és intézkedjenek a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról azzal, hogy az első féléves tárgyak teljesíthetőségét a következő félévek során lehetőség szerint biztosítsák.

A fenntartói döntések a hallgatók jogviszonyának fennállását nem érintik, nem eredményezik a hallgatói jogviszonyok szüneteltetését vagy megszűnését. Az intézkedések nem érintik továbbá a hallgatói munkaszerződéseket és a Diákhitel szerződéseket sem, a hallgatók szociális és tanulmányi ösztöndíjait pedig a rájuk vonatkozó szabályok szerint utalják ki.

Az egyetem épülete 2020. november 9. és 2021. február 1. között zárva tartanak, azoknak a kollégistáknak, akik a lakhatásukról átmenetileg nem tudnak gondoskodni, indoklással előterjesztett kérelmük alapján a kancellár elhelyezést biztosít.

A hallgatóknak február 1-ig nem kell térítési díjat fizetniük, a már teljesített befizetések visszajárnak, vagy a hallgató választása szerint jóváírják a megismételt félévre.

Címkék: SZFE
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/102288/pics/lead_800x600.jpg
SZFE
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?