Blogolj!

Talán megnyugszik a nyughatatlan - Eltemették Szalai Attilát

Az író, műfordító, újságíró, diplomata, polonista és kulturális programszervező temetésén Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt.

Ma délelőtt a pázmándi temetőben számtalan lengyel és magyar tisztelője kísérte utolsó útjára Szalai Attila írót, újságírót. A gyászszertartáson Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Kovács István professzor búcsúztatták a magyar és a lengyel rendszerváltoztatás emblematikus alakját, felidézve kapcsolatát Szent II. János Pál pápával, Lech Walesával, a Szolidaritással és a magyar rendszerváltó, antikommunista nemzeti politikai törekvésekkel.

A ravatalnál a Téka Együttes játszotta Szalai Attila kedves dalait, míg a sírnál Heinczinger Mika és Petrás Mária búcsúztatta énekkel az elmúlt három évtized közéletének legaktívabb újságíróját.

A temetésen magánemberként rótta le kegyeletét Szalai Attila előtt Orbán Viktor miniszterelnök, míg a gyászmisén Lengyelország magyarországi nagykövete idézte fel alakját.

Elhunyt Szalai Attila

Hosszan tartó súlyos betegség után szerdára virradóra elhunyt Szalai Attila író, műfordító, újságíró, diplomata, polonista, kulturális programszervező - az író halálhírét családja közölte. Szalai Attila 1950-ben született Budapesten. Középiskolai tanulmányai után egy ideig egyebek között a vendéglátóiparban és könyvterjesztésben dolgozott, majd 1976-tól Lengyelországba települt át, ahol szabadúszó tolmács-fordítóként és újságíróként kereste kenyerét.

Apuskám! - Vasárnapi üzenet, 2020. november 1.

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. „Apuskám, ezt nem kellett volna" - fordulnék szófordulatával felé, elnyomva a sokadik a csikket, letörölve szájamról a sörhabot.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/102294/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?