Blogolj!

Különleges népzenei koncertsorozattal készül az adventi időszakra a Hagyományok Háza

Ez a karácsony nem olyan lesz, mint amit megszokhattunk, de a Hagyományok Háza mindent megtesz azért, hogy a körülményekhez képest meghitt és kellemes legyen az év ezen időszaka.

Advent négy vasárnapján délután 5 órakor szívhez szóló dallamok csendülnek fel a Budai Vigadó Corvin téri teraszán, ahol rendhagyó erkély-koncertet ad a Bazseva zenekar, a Fonó zenekar, a Babra zenekar és a Magos együttes. A koncerteket élőben lehet majd követni a Hagyományok Háza Facebook-oldalán és a Youtube-csatornán.

Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja. Ezen felül viszont tagadhatatlanul célunk az is, hogy a fellépő zenészeknek, akik egyik napról a másikra elvesztették az összes jövedelmi forrásukat, a magunk szerény eszközeivel segítsünk, hogy fizikailag is ki tudjanak tartani. Fontos, hogy a vészterhes időkben is össze tudjon fogni, össze tudjon tartani a közösség

- mondta a kezdeményezésről Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója.

November 29-én a Bazseva zenekar kezd, majd őket követi december 6-n a Fonó zenekar, egy héttel később, december 13-án a Barbra zenekar lép fel, december 20-án pedig a Magos zenekar zárja a koncertsorozatot.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/102619/pics/lead_800x600.jpg
Hagyományok Háza,koncert,népzene,program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?