Blogolj!

Őt nekünk sem szabad feledni - Nagy Gáspár-emlékest

2017.01.22.
Csúszással kezdtünk, mert folyamatosan érkeztek az érdeklődök és a pontos kezdésbeli állapotokhoz képest rövid időn belül megduplázódott a hallgatóság. Ez azért örömteli, mert állandóan hallhatjuk a sipákolást, hogy a keresztény magyar kultúrára már egyre kevesebben kíváncsiak, nos, mindennek élő cáfolata volt ez – a máskor oly’ idegesítő – csúszás.
Címkék: Hírek

Felbecsülhetetlen értékű műemléket tett tönkre az Iszlám Állam

2017.01.22.
Miközben a magyar kultúra napját ünnepeljük, az alatt felfoghatatlan kulturális barbárság és pusztítás zajlik tőlünk keletre. Történt ugyanis, hogy az Iszlám Állam fegyveresei a közép-szíriai Palmürában lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres római négyeskaput, a Tetrapülont - olvasható az MTI-n.
Címkék: Hírek

Gyászol a magyar opera: elhunyt Takács Klára operaénekes

2017.01.21.
Elhunyt Takács Klára operaénekes szombat hajnalban – tájékoztatta családja az MTI-t.
Címkék: Gyász, Hírek

A Himnusz két eredeti kéziratát állítják ki Gyulán

2017.01.21.
A magyar kultúra napja alkalmából a Kölcsey Ferenc által írt vers és Erkel Ferenc partitúrája egyszerre lesz látható Gyulán.

Egy pillanat rögzítése

2017.01.20.
Január 18-án megnyílt Prutkay Péter képzőművész, az MMA rendes tagjának Grafikáktól a dobozképekig című kiállítása a Pesti Vigadóban.
Címkék: Galéria

Átadták a megújult Bibliamúzeumot Budapesten

2017.01.20.
A reformáció 500. évfordulójának alkalmából átadták a felújított Bibliamúzeumot Budapesten. Ez Közép-Európában egyedülálló múzeum, amelyet most kibővített formában nyitottak meg a látogatók számára.
Címkék: Hírek

Nemzetközi színházi fesztivál indul Budapesten

2017.01.19.
FACT néven indítja útjának első alkalommal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi fesztiválját február 3-5 között, amelyen hazai és külföldi egyetemek előadásai lesznek majd láthatók.

Azok a régi csibészek: könyv a nagy beatgenerációról

2017.01.18.
Azok a régi csibészek - párbeszéd a rock and rollról címmel megjelent a hazai beat és rock legendáival folytatott beszélgetés-sorozat írott változata. Csatári Bence és Poós Zoltán a Cseh Tamás Program keretében faggatott ikonikus előadókat közönség előtt.
Címkék: Hírek

A szegedi Fonó Klub mások számára is követendő példa

2017.01.16.
Már mi is beszámoltunk róla, hogy mekkora népszerűségnek örvend a tavalyi évben létrehozott Halmos Béla Program, amelyet Szegeden indítottak útjára. A program segíti a tehetségek támogatását, de emellett még ismereteket is biztosítanak a zenészek számára, és segítséget nyújtanak a bel- és külföldi fellépésekhez egyaránt. A program egyik legnagyobb sikere a Fonó Klub Szeged, amelynek példáját hamarosan több is követhet - olvasható a Szegedma.hu-n.
Címkék: Hírek

Így állnak az új pavilonok a Városligetben

2017.01.16.
Gyömbér
Hétvégén a Ligetben jártam. Kíváncsi voltam, hogy állnak az új pavilonok, amelyek a lapukkant bodegák helyén fognak állni. Ezt találtam.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?