hirdetés
Blogolj!

A magyar grafika „három tenorja” Szegeden

2016.10.01.
Kortárs grafikai kiállítás nyílt a héten Jankovics Marcell, az MMA rendes tagja és alelnöke, Gyulai Líviusz, az MMA rendes tagja és Orosz István, az MMA rendes tagja műveiből a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Művészeti Intézet, Rajz-művészettörténet Tanszékén (6723 Szeged, Brüsszeli krt. 37).

Tompa Mihály: A gólyához

2016.10.01.
Literatúra
Megenyhült a lég, vidul a határ,S te újra itt vagy, jó gólyamadár!Az ócska fészket megigazgatod,Hogy ott kikölthesd pelyhes magzatod.Csak vissza, vissza! meg ne csaljanakCsalárd napsugár és síró patak;Csak vissza, vissza! nincs itt kikelet,Az élet fagyva van, s megdermedett.Ne járj …
Címkék: Múltidéző

II. Marton Énekverseny: Világklasszis győzelem

2016.09.27.
Gyömbér
A fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget a Zeneakadémia által rendezett - a zenei életben óriási népszerűségnek örvendő - II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny. Nézzük meg közelebbről kik lettek a díjazottak, akik között egy magyar hölgy s szerepel!
Címkék: Díjak, Hírek

Akadémikusportrék – Ágh István költő és Jankovics Marcell filmrendező

2016.09.26.
Gyömbér
Ki ne hallott volna Ágh István költőről és Jankovics Marcell filmrendezőről? De ismered-e személyes történetüket, honnan jöttek, hogyan gondolkodnak? Ha kíváncsi vagy rájuk, szeptember 27-én megnézheted a róluk készült portréfilmeket a Pesti Vigadóban.
Címkék: Eseménynaptár

Kazinczy Ferenc - Gróf Szécheny Istvánhoz

2016.09.25.
Literatúra
Töredék
Szerelme s büszke dísze nemzetünknek!Nagy már atyáid fényökben, sajátKebled szent érzetében még nagyobb!Ha téged egy rosz lópecér - előbbRosz nyelvpecér volt - náthás rigmusábanLeckére fogna, mert apró, de szépKancáid közé angol mént eresztesz,S a szép magyar …
Címkék: Múltidéző

Ezt érdemes megnézni a kultúra világában szeptemberben

2016.09.19.
Gyömbér
Lassan vége a szeptembernek, ám még rengeteg izgalmas, elgondolkodtató és csodálatos program vár ránk az első őszi hónap hátralévő részében is.
Címkék: Eseménynaptár

Balla Zsófia - Most jó sorom van

2016.09.17.
Literatúra
I.
Elfelejtem, hogy mire lehet vágyni.El, akár a szegények.Ehetnék reggel, mint most, rozsos zsemlét?Narancs villanyok izzanak a kéksötétben: rebbenő Csontváry-kép.A varjak világa épp hallgat.Még a juhok pléh kolompja se nyikkan.A csendre most semmi se tör.Néha, mint a vaku …
Címkék: Múltidéző

Lelepleződött, kiket lopott meg Tereskova

2016.09.15.
Gyömbér
Nagy reményekkel mentem Nagy Kriszta x-T, ismertebb nevén Tereskova legújabb kiállításának megnyitójára, mivel imádom az ötleteit, polgárpukkasztó, szókimondó, provokáló stílusát, színorgiáit.

A munkáspapok öröksége – Születésnapi beszélgetés Török Ferenccel

2016.09.14.
80 éven végigsétálni egy beszélgetés keretében, az nem egy blogtéma. Egy élettörténetből felvillantani epizódokat, történeteket, gondolatokat már inkább. Erre tettünk kísérletet a 80. születésnapját – szeptember 25-ig még a Vigadóban látható – kiállítással ünneplő Török Ferenccel, a „templomépítővel”.

Kultúrvacsora

2016.09.14.
Alma
Medveczky Ádám 75. születésnapja alkalmából, illusztris és hagyományteremtő estét rendeztek, melyen a karmester, korábbi volt főzeneigazgató, a hazai operaélet egyik legjelentősebb dirigense, átvehette az eddigi munkásságát megörökítő, átfogó képanyaggal illusztrált riportkönyvét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?