Blogolj!

Szent Márton maga az adakozó egyház - Matl Péter szobra Munkácson

2016.11.13.
Szép és gondolkodtató a szobor. Matl Péter megint örökké valót alkotott. Nekünk és örökké valóságnak egyaránt.

Ady Endre - A Tûz csiholója

2016.11.12.
Literatúra
Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertekS ha százszor tudtak bátrak lenni,Százszor bátrak és viharvertek.
Az elsõ emberi bátorságÁldassék: a Tûz csiholója,Aki az ismeretlen lángraÚgy nézett, mint jogos adóra.
Mint egy Isten, hóban vacogvaFogadta szent …
Címkék: Múltidéző

Az Anna and the Barbies lemezbemutató koncertje a Fővárosi Nagycirkuszban

2016.11.07.
Elérkezett az UTÓPIA turné utolsó állomásához, ahol egy felejthetetlen nyár darabkái álltak össze egy összművészeti egésszé. November 18-án 20 órakor, fergeteges rock-cirkusz keretén bemutatásra kerül a várva várt lemez, melynek címe: UTÓPIA.
Címkék: Hírek

Kocsis Zoltán itt hagyott minket, mégis örökre velünk marad

2016.11.07.
Gyömbér
Szomorúan olvastam tegnap a hírt, hogy vasárnap délután, hosszan tartó betegség után elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző. 64 éves volt. Nagy űrt hagyott maga után. Emlékszem, amikor kis gyerekként elbűvölve néztem a tv-ben, milyen nagy átéléssel zongorázik. Büszkék voltunk rá. Az egész ország.
Címkék: Hírek

ILLYÉS GYULA - EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL

2016.11.05.
Literatúra
Hol zsarnokság van,ott zsarnokság vannemcsak a puskacsõben,nemcsak a börtönökben,nemcsak a vallató szobákban,nemcsak az éjszakábankiáltó õr szavában,ott zsarnokság vannemcsak a füst-sötétenlobogó vádbeszédben,beismerésben,rabok fal-morse-jében,nemcsak a bíró …
Címkék: Múltidéző

Ide érdemes elmenni novemberben

2016.11.04.
Gyömbér
Novemberben is rengeteg program vár ránk. Újra fesztiválozhatunk, nézegethetünk plakátokat, járhatunk kiállításmegnyitókra, élvezhetjük a felcsendülő muzsikát és elmélyülhetünk az irodalom bugyraiban.
Címkék: Eseménynaptár

Igazán megérdemelt helyre kerültek idén is a Nemzet Művésze díjak

2016.11.03.
Gyömbér
Idén is nagy érdeklődéssel vártam - csakúgy mint mindenki a művészvilágban és azon túl -, kik kapják a Nemzet Művésze díjat. A harmadik alkalommal kiosztott elismerést a Pesti Vigadóban adták át.
Címkék: Díjak, Hírek

Csukás István - Istenke, vedd térdedre édesanyámat

2016.10.29.
Literatúra
Istenke, vedd térdedre édesanyámat, ringasd szelíden, mert nagyon elfáradt, ki adtál életet, adj neki most álmot, és mivel ígértél, szavadat kell állnod, mert ő mindig hitt és sose kételkedett, szájára suttogva vette a nevedet. Én nem tudom felfogni, hogy többé nincsen, s …
Címkék: Múltidéző

MMA TV – kattanj rá!

2016.10.25.
Gyömbér
Egyik nap az MMA TV honlapjára tévedtem. Gyanútlanul elkezdtem belenézni hol egy portréfilm előzetesébe, majd egy olyan program felvételébe, ahova szerettem volna elmenni, de idő híján ez nem sikerült. A szabadnapom felét sikerült ezzel eltöltenem. Teljesen rákattantam az oldalra.

Márai Sándor: Mennyből az angyal

2016.10.22.
Literatúra
MENNYBŐL AZ ANGYAL – MENJ SIETVE
Az üszkös, fagyos Budapestre. Oda, ahol az orosz tankok Között hallgatnak a harangok. Ahol nem csillog a karácsony. Nincsen aranydió a fákon, Nincs más, csak fagy, didergés, éhség. Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék. Szólj hangosan az …
Címkék: Múltidéző

Ezeket a cikkeket olvastad már?