Blogolj!

Óriási elismerésben részesült a MÁV Szimfonikus Zenekar karmestere és művészeti vezetője

2017.01.15.
Gyömbér
A magyar zenészek világszerte elismertek. Ennek legutóbbi, óriási és megtisztelő elismerése, hogy a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozata, amellyel Csaba Pétert, a MÁV Szimfonikus Zenekar karmesterét és művészeti vezetőjét tüntették ki.

Gőzerővel robog tovább a Halmos Béla program

2017.01.13.
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által létrehozott program 2015 végén indult, ami azóta is folyamatosan terjeszkedik, így egyértelmű volt a folytatás is.
Címkék: Hírek

Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

2017.01.13.
Idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A február 3-8 között megrendezett eseményen a közönség minden igényét kielégítve számos színdarab, kamaradarab mellett koncertek, mozgásszínház is megtalálható lesz.
Címkék: Eseménynaptár

Hetedik alkalommal is Népzenész Bál a Fonóban

2017.01.12.
A nagy hideg ellenére sem áll meg az élet a Fonóban, sőt mi több, a Népzenész Bál pezsdíti fel majd a hangulatot január 21-én. A zsinórban hetedik alkalommal megrendezett bál most is gőzerővel készül: zenészek, táncosok, muzsika várja a közönséget. Főszerepben a népzene!
Címkék: Eseménynaptár

Elkészült a magyar nyelvű hangos biblia

2017.01.11.
A Kárpát-medence magyarok lakta vidékein élő ötszáz önkéntes részvételével mindenki számára hozzáférhető hangos biblia készült.
Címkék: Hírek

Négy magyar művész is helyet kapott a világ legkeresettebb zenészei között

2017.01.10.
2016-ban is nagy népszerűségnek örvendtek a magyar előadóművészek. Olyannyira, hogy négyen - Várdai István, Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Schiff András – bekerültek a világ legkeresettebb muzsikusai közé, egy a tavalyi évet összegző brit komolyzenei adatbázis alapján, amit a Bachtrack készített. Azonban nem csak a zenészeink voltak sikeresek, hanem a Magyar Állami Operaház is, ugyanis megszerezte magának a világ "legdolgosabb" operaháza címet, 305 előadásával még a szentpétervári Mariinszkij Színházat is maga mögé utasította.
Címkék: Hírek

Új programokkal készül idén a Fonó Budai Zeneház

2017.01.09.
Új év, új programok. A Fonó Budai Zeneház a családosokra is gondol, így egy friss programsorozattal indítja az évet. Az újítások mellett nem csak az erdélyi, hanem az adott tájegység nemzetiségeinek jellemző ételeit és szokásait is megismerhetik az érdeklődők.
Címkék: Hírek

1956 történelmét bemutató kiadvány készült osztrák iskolásoknak

2017.01.05.
A forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából 1956 történelmét bemutató oktatási CD kiadvány készült osztrák iskolásoknak, így a 17-18 éves korosztály interaktív módon, számos fotó és korabeli filmfelvétel segítségével ismerheti meg az akkor Magyarországon történteket.
Címkék: Hírek

A legnagyobb filmzenék – A legjobb előadásban

2017.01.05.
Ha a kedvenceid között van Batman, vagy bármikor szívedbe tudnak markolni a Gladiátor ismert zenéi, esetleg ha eszedbe jut Az oroszlánkirály és máris dúdolod annak híres dallamait, akkor ez a neked való program!

Az aranytorkú kismadár, a pavilonok és a Nemzet Művészei

2016.12.30.
Gyömbér
Az utolsó negyedév is tele volt a magyar kulturális élet fantasztikus pillanataival. Azt kell, hogy mondjam: képtelenség kiválogatni a három legszenzációsabbat, de azért felidézek párat kulturális élményeim közül. KULTURMEMÓRIA IV. RÉSZ

Ezeket a cikkeket olvastad már?