Blogolj!

Elhunyt Simon Károly formatervező iparművész

2017.03.06.
2017. március 5-én, életének 76. évében elhunyt Simon Károly formatervező iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a köztestület Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője.
Címkék: Gyász

Kodály, mint a nép zenei művelője

2017.03.04.
A világhírű Kodály-módszer Kodály Zoltán egyik legjelentősebb hagyatéka. Olyan zenepedagógiai módszer, ami a fiatalkori zenei nevelést és a népzenét köti össze egy szisztematikus tanterv keretén belül. Ennek a módszernek kialakításában jelentős szerepet játszottak vidéki gyűjtőútjai és tanítványi egyaránt.
Címkék: Portré

A vörös csillag gyújtotta lángra a Városháza tornyát

2017.03.03.
Hódmezővásárhely történetének két meghatározó eleme, a téglagyártás és a téglaépítészet, amelyet Dömötör Mihály Requiem egy téglagyárért című fotókiállításának finisszázsa is kiválóan prezentált csütörtök délután az Emlékpontban.

50 éve hunyt el Kodály Zoltán, a zenei misszionárius

2017.03.03.
Március 6-án lesz fél évszázada, hogy az egyik legnagyobb hatású magyar zeneszerzőnk, zenekutatónk nincs köztünk. A háromszoros Kossuth-díjas Kodály Zoltán maradandót alkotott a zenei életben, ahol nem csak művei, hanem pedagógiai munkája a mai napig kiemelkedő.
Címkék: Portré

Idén is derkósok a Műcsarnokban

2017.03.03.
Minden évben bemutatják munkáikat a derkósok, azaz a Derkovits Gyula ösztöndíjasai.

Az ország kedvence volt, most alig tud boldogulni

2017.03.03.
Szilágyi István neve lehet, hogy nem mond sokat a mai fiatalságnak, de biztos, hogy mindenkinek ismerős. Egykor a képernyő arca volt, viszont mára már csak napról napra él.
Címkék: Hírek

A walesi bárdok

2017.03.02.
Ma 200 éve született Arany János, a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja. Több kiemelkedő műve is van, egyik ezek közül az A walesi bárdok. Többen is elmondták már ezt szépen, de Sinkovits Imre előadása fantasztikus. Ha ebben a műfajban is lenne Oscar-díj, akkor biztos megkapta volna ezért. A videóval emlékezünk Arany Jánosra és tisztelgünk a magyar színészkirály előtt.

Levelestül, ágastul - Virágvölgyi Márta és tanítványai

2017.03.02.
Budapest egyik legfontosabb kulturális központja, a Fonó Budai Zeneház március 3-án 19:00-tól Virágvölgyi Mártának, valamint egykori és jelenlegi növendékeinek ad otthont a Mesterek és tanítványok sorozat keretein belül.
Címkék: Eseménynaptár

Kezdetét vette a Budapest Fotó Fesztivál

2017.02.28.
Első alkalommal rendezik meg a fővárosban a Budapest Fotó Fesztivált, ami a fotográfia egyik megkerülhetetlen alakjának, Alex Webbnek kiállításával indul többhónapos útjára.

Meghalt Berek Katalin, a nemzet színésze

2017.02.27.
Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után vasárnap elhunyt Berek Katalin Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - tudatta a család hétfőn az MTI-vel.
Címkék: Gyász

Ezeket a cikkeket olvastad már?