Blogolj!

Halála emberéleteket jelentett – Apor Vilmos

2017.04.17.
Három golyó találta el, de csak egyik volt olyan súlyos, hogy sérülései után két nappal meghalt. Halála emberéleteket jelentett, híveit óvta minden erejével a zaklatástól, elhurcolástól. Ő meghalt, de emléke még mindig él.

XVI. Benedek 90 éves

2017.04.16.
Ma lett kilencvenéves XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.

Végre elkészült a Városligetben a pavilonkert!

2017.04.16.
Gyömbér
Még tavaly írtam róla, hogy lebontották a cudarul kinéző bódésort a Városligetben és lőttem néhány fotót a készülő pavilonokról. És láss csodát, elkészült végre a gyönyörű pavilonkert. Irány a Liget!

Hétfőn mutatják be Corvus-Kora Róbert Golgotáját

2017.04.15.
Elkészült hetedik panorámaképével Corvus-Kora Róbert. A Golgota című mű leleplezésére húsvét hétfőn, a Békés megyei Lőkösháza művelődési házában kerül sor.

Elhunyt Szurdi Zsolt, a Szeged Városi Rock Klub alapítója

2017.04.14.
Hosszan tartó betegség után elhunyt Szurdi Zsolt, aki tavaly megkapta a Szeged Kultúrájáért Díjat. A Szeged Városi Rock Klub alapítója, illetve a Gőzerő zenekar tagja volt.
Címkék: Gyász

Ha húsvét, akkor Hollókő

2017.04.14.
Idén is vödörrel locsolkodnak Hollókőn a húsvéti fesztiválon, és ennek a látogatók is részesei lehetnek április 15. és 17. között.
Címkék: Eseménynaptár

Bemutatják a Szulejmán-sírkomplexumról szóló Szász István-féle dokumentumfilmet

2017.04.12.
A pécsi Apolló Moziban tartják csütörtökön a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilm premierjét.

Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és az MMA

2017.04.11.
Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA); a megállapodás több közös kulturális program - így kiállítások, konferenciák, koncertek - jövőbeni megrendezéséről szól.
Címkék: Hírek

Öt érdekesség József Attiláról

2017.04.10.
József Attila rövid életét behatárolta a szeretet és az elismerés utáni vágyakozás, amiből sajnos nem sok adatott meg neki. Nem úgy, mint napjainkban. A magyar irodalom egyik megkerülhetetlen alakja lett, születésnapján, április 11-én pedig a Magyar költészet napját ünnepeljük.

II. János Pál csodái

2017.04.08.
2005-ben ezen a napon temették el minden idők legnépszerűbb és legkedveltebb pápája II. János Pált, akit csodatételei révén szentté avattak. Az évforduló alkalmából lássuk a csodatételeit.

Ezeket a cikkeket olvastad már?