Blogolj!

A neves művész eltűntnek gondolt kottái kerültek elő

2018.03.11.
Liszt-kéziratokat találtak egy hagyatékban. A különleges kottákat, amelyeket a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem állami támogatással vásárolt meg, szombaton mutatták be ünnepélyes keretek között Budapesten.

Székhelyi József kitartóan küzd betegségével

2018.03.10.
Székhelyi Józsefnél még tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot orvosai, akik néhány héttel később hozzá is láttak a kemoterápiás kezeléshez.

Megtalálták a 80 éve eltűnt legendás pilótanőt?

2018.03.08.
Amelia Earhart csontjaira bukkanhatott egy antropológus egy csendes-óceáni szigeten. A pilótanő még nyolcan évvel ezelőtt tűnt el.

Megelevenedett történelem

2018.03.08.
Tízezer fénykép, száz év és egy kiállítás. A Hadtörténeti Múzeum éveit bemutató fotókiállítás nyílt, ami az intézmény hatalmas fotóarchívumából gazdálkodott.

Legendás zenekar kapta a Fonogram életműdíját

A Várkert Bazárban tartott rendezvényen összesen húsz kategóriában díjazták a zenészeket.
Címkék: Díjak, Hírek, zene

Végső búcsút vettek Tahi Tóth Lászlótól

2018.03.07.
Családja, pályatársai, barátai, tisztelői körében helyezték végső nyugalomba Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt szerdán a budapesti Farkasréti temetőben.

Kalapács alá kerül Einstein hegedűje

2018.03.07.
Március 9-én elárverezik azt a hegedűt, amelyet egykor a legendás tudós és amatőr hegedűjátékos, Albert Einstein számára készítettek.

Kulturális városközpont épül Kőbányán

2018.03.07.
Kőbányáról elsőre nem egy kulturális komplexum ugrik be senkinek sem, hanem inkább az ipari épületek sokasága. Ez viszont most megváltozik, nagy átalakulások jönnek a területen.
Címkék: Hírek, Kőbánya

Bezár az egyik népszerűbb belvárosi klub

2018.03.06.
A Gödör Klub hosszú évekig az Erzsébet tér meghatározó helye volt, és bár nem költözött messze, csak pár méterre a Király utcába, az Akvárium átvette tőle a főszerepet.
Címkék: Hírek, koncert

A Magyar népmesék stílusában is zseniális lenne a Csillagok háborúja

2018.03.06.
„Mit lázadozik itt kend?” – Olvasható Marton Ádám grafikus rajzain, amelyen az 1977-es Star Wars: Egy új remény ikonikus jeleneteinek az újragondolása látható, méghozzá a Magyar népmesék stílusában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?