Blogolj!

Hévíz a művészeket is megihleti

2020.06.24.
Immár ötödik alkalommal rendezték meg a fürdővárosban az Angyalok és Csavargók Művésztelepet, ám a járványügyi helyzet miatt ebben az évben a külföldi résztvevők nem jelenhettek meg az eseményen.

Keddtől újra látogatható a Feszty-körkép

2020.06.22.
Egyre jobban újra kinyit az ország, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy keddtől újra látogatható a Feszty-körkép, valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark valamennyi állandó és időszaki kiállítása.

Végső búcsút vettek Kő Páltól

2020.06.21.
A szobrászművészt családja, tanítványai, barátai és tisztelői búcsúztatták Hevesen.

Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült Balázs Fecó

2020.06.19.
A Kossuth-díjas énekes-zenész vehette át pénteken az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetését Budapesten.

Beázott a Szépművészeti, több műalkotást is kár ért

2020.06.19.
Az elmúlt hetek enyhén szólva is csapadékos időjárása bizony hagyott nyomott maga után. Nemcsak özönvízszerű esőzés ért több települést, vagy csavart ki fákat a vihar, hanem a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka is beázott.

Elhunyt Carlos Ruiz Zafón, A szél árnyéka című bestseller írója

2020.06.19.
Ragnar Volarus
55 éves korában, Los Angeles-i otthonában, pénteken elhunyt Carlos Ruiz Zafón, a kortárs spanyol irodalom egyik legismertebb szerzője.

Szombattól újra megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum

2020.06.19.
Mint ahogy lassan az egész ország újranyitja intézményeit, a Magyar Nemzeti Múzeum is újra fogad látogatókat szombattól.

Bejelentették a Kaszás Attila-díj 2020-as jelöltjeit

2020.06.18.
Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház) színművészek a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei - jelentette be a díj csütörtöki online sajtótájékoztatóján Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

Meghalt Csurka László

2020.06.17.
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja.

Újra megnyitott az Országos Széchényi Könyvtár

2020.06.16.
Keddtől újra várja a látogatókat az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), de természetesen az újranyitás szigorú szabályokhoz kötött.

Ezeket a cikkeket olvastad már?