Blogolj!

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a Vasúttörténeti Parkban

2019.10.07.
Izgalmas kulináris élményekkel várja az érdeklődőket a Magyar Vasúttörténeti Park október 11. és 13. között a 6. Disznótoros Kolbászfesztiválon, ahol háztáji kolbászok, sonkák, sajtok, hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, koncertek, folklórműsorok, veteránjármű-kiállítások és családi programok között válogathatunk.

A zaklatási vádak egyre jobban betemetik Pladico Domingot

2019.10.03.
A szexuális zaklatással vádolt világhírű operaénekes a Los Angeles-i operaháztól is távozott. Ezt maga Domingo jelentette be.

Elárverezték Jack Nicholson fejszéjét a Ragyogásból

2019.10.02.
Ki ne emlékezne arra a jelentere Stanley Kubrick filmjéből, ahol Nicholson bekattan és betöri egy fejszével a fürdőszobaajtót? Ez a fejsze most gazdára talált, természetesen egy vagyonért.
Címkék: árverés, film, Hírek

Megmutatják milyen volt az elegancia a szocializmus árnyékában

2019.09.30.
Vajon milyen volt a ’80-as években a kelet-európai szürkeségből a párizsi csillogásba csöppenni? És kinek volt ehhez elég bátorsága? A Budapesti Operettszínház Párizsi randevú - Volt egyszer egy Moulin Rouge című dinner show-jának a főszereplői, a ’80-as évek kellős közepén, amikor az átlag magyar legnagyobb álma egy Gorenje hűtő és egy képmagnó volt Bécsből, gondoltak egy merészet, és összegyűjtött pénzükkel Párizs felé vették az irányt. Annak a kalandnak az emlékét elevenítik fel egy különleges időutazás során ma, harminc esztendővel később. 

Elveszett Beatles-filmfelvétel lapult egy walesi kenyértartóban

2019.09.30.
A BBC News beszámolója szerint egy elveszett Beatles-filmfelvételt rejtett egy walesi ház kenyértartója.
Címkék: Beatles, film, Hírek, zene

Nemzeti minősítést kap a kecskeméti Katona József Színház

2019.09.29.
A kecskeméti Katona József Színház 2020. január 1-jétől kapja meg ezt a minősítést.
Címkék: Hírek, színház

Európai kulturális fővárosi együttműködéseket kötöttek Veszprémben

2019.09.29.
Az Európa kulturális fővárosa programhoz kapcsolódó együttműködési megállapodásokat kötött a 2023-as győztes Veszprém a két másik magyar döntős várossal, Győrrel és Debrecennel, valamint a 2024-es győztes észt Tartuval szombaton Veszprémben.

Különleges kulturális programokkal érkezik az első Erzsébetvárosi Filmnap

2019.09.28.
Az október 1-jén első alkalommal megrendezésre kerülő Erzsébetvárosi Filmnap alkalmából két dokumentumfilmmel és egy jól ismert vígjátékkal is kedveskednek a szervezők az esemény látogatóinak. A filmek mellett pedig a színpadon és a Pesti Magyar Színház előtti téren is izgalmas zenei programokkal várják az ide látogató közönséget az olasz kultúra jegyében.

Kiállítással emlékezik meg Sára Sándorra az Országos Széchényi Könyvtár

2019.09.27.
A kamaratárlaton standfotókkal, a Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a legendás rendezőről készült portréfilmmel emlékeznek a Kossuth-nagydíjas rendező-operatőrre, a nemzet művészére.

A Rákóczi-kultusz és ami mögötte van

2019.09.27.
II. Rákóczi Ferenc kiemelkedő személyiség, történelmi figura és a mai napig hivatkozási pont. De mi áll a Rákóczi-kultusz hátterében? Erről és sok másról esett szó csütörtökön a Magyar emigráció és a nemzetközi kapcsolatok alakulása Rákóczitól napjainkig című konferencián Budapesten, a Gül Baba kulturális központban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?