Blogolj!

Elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2020.03.28.
A negyvenedik Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) április 3. és 19. között rendezték volna meg, de a világjárvány miatt ez most elmarad.

Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze

2020.03.27.
Pintér M. Lajos
Az országos ismeretséget a televízió hozta meg számára, ahol számos kabaréjelenetben, zenés-táncos műsorban kapott feladatot, emellett szinkronszínészi munkája is emlékezetes a közönség számára.

Elhunyt Turányi Gábor Ybl-díjas építész

2020.03.27.
Pintér M. Lajos
A Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.

Újra átélhetjük Süsü kalandjait szombattól az M2 gyerekcsatornán

2020.03.27.
Szombat este 7 órától kilenc napon át láthatják a gyerekek és felnőttek Süsü, a sárkány kalandjait az M2 gyerekcsatornán.

Néptáncoktató filmsorozat indul gyerekeknek

2020.03.25.
Ezekben a vészterhes időkben is nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a zene és tánc szeretetéről, az összetartozásról és a hagyományainkról. Ehhez nyújt segítséget az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

Rudolf Péter: "Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai"

2020.03.25.
Rudolf Pétert kedden nevezték ki a Vígszínház igazgatójának, aki közleményben nyilatkozott a most fennálló kényes és nehéz helyzetről.

#legenyesezzotthon - elképesztően népszerű a néptáncosok kihívása

2020.03.24.
Dorogi László
Legény legyen a talpán, aki állja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által életre hívott kihívást. Figyelem, betyár virtus szükségeltetik!
Címkék: néptánc

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

2020.03.24.
A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve Karácsony Gergely 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével.

A kulturális élet nem áll meg, csak átköltözik a netre

2020.03.24.
Nem kell magyarázni, hogy mekkora problémát jelent a járvány az egész világon, ami természetesen a kulturális életet is igen komolyan befolyásolja. A színházak, mozik, múzeumok bezártak, de van megoldás arra, hogy ne maradjunk tartalom nélkül.

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix írója

2020.03.24.
Elhunyt Albert Uderzo, a híres francia képregénysorozat, az Asterix írója és rajzolója. Veje beszámolója szerint Uderzo neuilly-i otthonában hunyt el, halálának oka szívroham volt, nem a világban tomboló koronavírus-járvány.

Ezeket a cikkeket olvastad már?