Blogolj!

Felújították Magyarország egyik legszebb vasútállomását

2020.01.27.
Az egykor Horthy Miklós különvonatjait is fogadó, a műemléki védettség alatt álló Kenderes vasútállomás épületének felújításánál és környezetének rendezésénél az 1931-es eredeti állapotok megőrzése volt a cél.

Zilahon felavatták Ady Endre egészalakos szobrát

2020.01.27.
A Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész által megkomponált Ady Endre egy padon ül a karfára könyökölve, és egykori iskolájára néz. Aki szeretne, odaülhet a költő mellé.
Címkék: Ady Endre, Erdély, szobor

Most bárki betekinthet a Magyar Állami Népi Együttes kulisszái mögé

2020.01.24.
Ezt ígéri a Tradíció és reflexiók – A Magyar Állami Népi Együttes jelmezeinek tükrében című kiállítás, ami szombaton nyílik a Hagyományok Házában.

Elhunyt a Kockásfülű nyúl és Kíváncsi Fáncsi alkotója

2020.01.24.
Ragnar Volarus
Életének 79. évében elhunyt Richly Zsolt rajzfilmrendező, Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár.

Lajkó Félix visszakapta ellopott hegedűjét

2020.01.23.
Lajkó Félix hegedűművész csütörtökön az újvidéki rendőrség épületében Nikola Avramovictól, az újvidéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetőjétől visszakapta hegedűjét, amit november elsején Péterrévén loptak el.

Soha nem volt ennyi kulturális beruházás Magyarországon mint napjainkban

2020.01.23.
Az elmúlt tíz évben minden idők legtöbb kulturális beruházása valósult meg és indult el Magyarországon, vidéken és a fővárosban egyaránt. Míg a balliberális kormányzás alatt tudatosan gyengítették a nemzeti kultúrát, rengeteg épített nemzeti örökség és műemlék állapota leromlott, a felújítások elmaradtak, addig 2010 óta folyamatosak a kulturális beruházások Magyarországon.

Meghalt Terry Jones, a Monty Python egykori tagja

2020.01.22.
A brit komikus, író, színész és rendező 77 éves volt.
Címkék: Gyász

Átadták a Pro Cultura-díjakat

2020.01.22.
Gian Paolo Brizzi hungarológus, Szvorák Zsuzsanna felvidéki magyar nyelv és irodalomtanár, valamint Turczi István költő, műfordító vehette át a Pro Cultura Hungarica díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumában szerdán, a magyar kultúra napján.

Értékteremtés és közösségépítés az Európa kulturális fővárosa projekt legfőbb céljai között

2020.01.22.
2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz és bár még három év van addig és ez sok időnek tűnhet, a megtiszteltetés mellett nemcsak a felelősség, hanem a munka is nagy, bőven akad addig is tennivaló. Navracsics Tibor tudja ezt a legjobban, hiszen 2019. december elsejétől az Európa kulturális fővárosa projekt kormánybiztosa.

Sorra újulnak meg a színházak az egész országban

2010 óta csaknem 15 milliárd forinttal több pénz jut a színházak támogatására és a kormány támogatásával sorra újulnak meg a színházak vidéken és a fővárosban egyaránt. Sok színházban most is folynak a munkálatok, és még további teátrum épületének felújítása szerepel a tervek között.

Ezeket a cikkeket olvastad már?