Blogolj!

Átadták az Év Balatoni Háza 2019 díjait

2020.03.14.
A pályázat célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületekre. Az Év Balatoni Háza 2019 díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehetett pályázni.
Címkék: építészet

A Kossuth-díjak átadását is elhalasztják a koronavírus miatt

2020.03.12.
Az Infostart értesülései szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt az állami elismeréseket sem a március 15-i nemzeti ünnepen fogják átadni.

Elindult a Déryné program

2020.03.10.
A "Színház mindenkinek" jelmondattal elindult a program célja hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár hozzáférjen a minőségi előadásokhoz. A programra egymilliárd forintot szán a kormány.

Mától lehet pályázni a Minősített Könyvtári címre és Könyvtári Minőségi Díjra

2020.03.09.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja, hogy elismerje azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet végző szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek.
Címkék: Emmi

Bezárták Pompeji romvárost és a Raffaello-kiállítást is a koronavírus miatt

2020.03.09.
A koronavírus a gazdaság mellett a kultúrát sem kíméli: a járvány terjedésének feltartóztatására hozott olaszországi intézkedések következtében vasárnap bezárták a Nápoly közeli Pompeji romvárost, valamint a Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából csütörtökön megnyílt nagyszabású római Raffaello-kiállítást.

Végső búcsút vettek Csukás Istvántól

2020.03.07.
Mindenki mesemondóját rokonai, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték el utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

A zaklatási botránya miatt londoni fellépéseit is lemondta Plácido Domingo

2020.03.07.
Állítólag „közös megegyezéssel” döntöttek úgy, hogy a londoni Királyi Operaházba meghirdetett koncertjeit nem tartja meg a világhírű operaénekes.

Szobrot kap Csukás István

2020.03.06.
A szobor készítője Megyeri János, Csukás István személyes ismerőse, aki az író több mesehősét is elkészítette életnagyságban.

Segítse Ön is a törökbecsei emlékmű helyreállítását!

2020.03.06.
Törökbecse lakosainak feltett szándéka, hogy méltó emléket állítsanak az 1848-as szabadságharc hőseinek, köztük is a város egyik mártírhalált halt földesurának, az Aradon kivégzett gróf Leiningen-Westerburg Károly honvéd vezérőrnagynak is.

Szombaton vesznek végső búcsút Csukás Istvántól

2020.03.06.
Szombaton, március 7-én 10 órakor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában helyezik örök nyugalomra Csukás Istvánt, a nemzet művészét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?