Blogolj!

Színdarab formájában elevenedik meg Apor Vilmos mártíromsága

2018.06.04.
Ismét bemutatásra kerül Ungváry Zsolt Apor Vilmosról szóló egyfelvonásos darabja, "A Boldog". Az előadásokat június 8-9-10-én lehet megtekinteni Makkosmárián 21 órától, a kegytemplom kertjében.

Megjelent Bill Clinton politikai thrillerje

2018.06.04.
A volt amerikai elnök nemcsak zenél, hanem még ír is. Könyvéből hamarosan sorozat is lesz.

Öngyilkosság vagy tragikus baleset volt Latinovits Zoltán halála?

2018.06.04.
Negyvenkét éve ezen a napon halt meg a huszadik század egyik legnagyobb hazai színésze, Latinovits Zoltán. Halálának körülményei sokáig tisztázatlanok voltak – és ahogy ez lenni szokott – sokféle verzió és mendemonda terjedt arról a bizonyos 1976. június negyedikéről.

Most bárki beszerezheti Micimackó otthonát

2018.06.02.
Pontosabban lakóhelyének, azaz a Százholdas pagonynak a térképét, ugyanis elárverezik Londonban a nyáron. Mondjuk egy kis megtakarítás sem árt hozzá.
Címkék: árverés, Hírek

Kiváló hazai és határon túli előadásokkal vár az idei POSZT

2018.06.01.
Idén június 7. és 16. között ismét ellepik a színház- és kutúra fanok Pécs városát, hogy élvezhessék a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT). Na, de persze nem csak a színházrajongókat várják a szervezők, hiszen számos más érdekességgel is találkozhatnak az érdeklődők.

Felpezseg a város a nemzeti összetartozás napján

2018.06.01.
Június harmadikán és negyedikén a családi programoké a főszerep a Magyarság Házában és az Akvárium Klubban.

A mindennapok képíró mestere

2018.05.31.
A napokban nyílik meg Apáti-Tóth Sándor kiállítása Atlantisz címmel. A hetven éves művész több mint ötven éve fényképez rendszeresen és örökíti meg az élet olyan alapvető elemeit, mint a szerelem és halál.

Kézzel fogható alkotói élmény

2018.05.30.
A számtalan izgalmas állandó és időszaki kiállítás mellett könnyen szem elől téveszthetjük a kis rejtett dolgokat a Várkert Bazárban. És most nem a kellemes sétákra gondolok a parkban, vagy a gyönyörű kilátásra, hanem egy olyan apró kis helyiségre, ahova lehet, hogy nem tér be tudatosan az ember.

Több magyar bor is platinaértmet kapott a világ egyik legrangosabb versenyén

2018.05.30.
Mi eddig is jól tudtuk, hogy a magyar bor (is) páratlan, erről pedig most a világ egyik legrangosabb versenyén, a Decanter World Wine Awardson (DWWA) is meggyőződhettek, ugyanis négy magyar pincészet - a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás – bora is platinaérmet, további négy magyar termelő aranyérmet nyert a londoni megmérettetésen. 

Három budapesti kávézó is bekerült a világ legjobbjai közé

2018.05.30.
A világ 150 legjobb kávézóját ismerteti a Lonely Planet legújabb listája, amelyre három budapesti hely is felkerült.

Ezeket a cikkeket olvastad már?