Blogolj!

Elhunyt Tahi Tóth László

2018.02.22.
A Vígszínház közlése alapján 74 éves korában elhunyt Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész. 

Bebizonyították, hogy az Árpád-háziak nem finnugor eredetűek

Nem mindennapi felfedezésről számolt be a Magyar Idők: azonosították az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Idegenvezetők Világnapja

2018.02.21.
Azon kívül, hogy hétvégente elmegyünk kirándulni, vagy egyéb programokat nézünk ki magunknak a fővárosban, kevés olyan, többnapos rendezvénysorozat van, ami egész Budapestet és a környező városokat úgy tudja bemutatni a helyieknek, mint akár egy külföldi turistának. Az Idegenvezetők Világnapja ilyen.

Som Lajos tiszteletére zenél újra a Piramis

2018.02.20.
Az októberben elhunyt legendás basszusgitáros, Som Lajos emléke köré építik fel a Piramis tavaszi koncertjét.

A Várkert Bazár sem marad ki az Idegenvezetők Világnapjából

2018.02.20.
Évről évre egyre többen jegyzik meg hazánkban is, hogy a február utolsó vasárnapja az bizony az Idegenvezetők Világnapja. Ez nem is csoda, hiszen a szakma előtti tisztelgés alkalmából idén is számos, kiváló és izgalmas program közül válogathatnak az érdeklődők.

Marilyn Mansont is zaklatással vádolják

Szinte nincs olyan nap, amikor nem vádolnának meg egy-egy ismert embert zaklatással, vagy erőszakkal. A Weinstein-féle zaklatási hullám most a botrányhőst, Marilyn Mansont is elérte.
Címkék: Hírek, zaklatás

Csillagászati árat fizettek egy ABBA relikviáért

2018.02.18.
Elárverezték az ABBA 1977-ben gyártott BMW-jét, amelyet annak idején vagy Björn Ulvaeus vagy Benny Andersson vezetett, merthát a csapat lánytagjainak ezt akkor nem igazán engedték.
Címkék: ABBA, árverés, Hírek, zene

Lángok nyaldosták az 1300 éves világörökséget

2018.02.18.
Tóth Marcell
A tibeti buddhisták legszentebb templomában történt az eset.
Címkék: Hírek, Tibet

Idegesítő őrült, vagy szimplán zseni? 85 éves Yoko Ono

2018.02.18.
A japán képzőművész leginkább úgy került be a köztudatba, hogy John Lennon barátnője, később felesége lett. Nagy népszerűségnek nem is örvendett akkoriban, sokan a mai napig úgy gondolják, hogy miatta oszlott fel a Beatles. Ő maga szokatlan performanszokkal kerül újra és újra előtérbe a mai napig.
Címkék: Yoko Ono, zene

Utolsó leheletéig magyar - 20 éve hunyt el Wass Albert

2018.02.17.
Tóth Marcell
Az erdélyi írót halála után fedezték fel ismét. Az azonban csak legenda, hogy azért lett öngyilkos, mert nem kapta meg a magyar állampolgárságot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?