Blogolj!

Szobrot kapott Csukás István

2020.07.26.
Csukás István második otthona Balatonszárszó volt, az író a díszpolgárság és a róla elnevezett színház után szobrot is kapott a településen - hangzott el a Kossuth-díjas művész tiszteletére rendezett emléknap szoboravató ünnepségén.

Online, élő könyvbemutató - Szomjas György filmrendezővel

2020.07.22.
A már több mint negyven éve a pályán lévő Szomjas György filmrendező nevét még az is ismeri, aki nem kimondottan jártas a régebbi magyar filmek terén, hiszen munkássága megkerülhetetlen a hazai filmes szcénában.

„Az én Kisvárdám” - Közkedvelt művészek mesélnek kisvárdai emlékeikről

2020.07.22.
2020. augusztus 21. és 29. között rendezik meg a XXXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját, Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléjét.

Juhász Zsolt: „Farmernadrágban is lehet modernül megélni a múltunkat”

2020.07.20.
A kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően egyre több rendezvényt szerveznek újra országszerte. A többhónapos kiesés természetesen sok kulturális programot és formációt is érintett, ilyen volt a Duna Művészegyüttes is. Juhász Zsolttal, a társulat művészeti vezetőjével az „újrakezdésről”, tervekről, álomelőadásokról és a jövő generációjának oktatásáról beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Nemzeti emlékhelyet hoznak létre az egykori recski kényszermunkatábor helyszínén

2020.07.20.
70 évvel ezelőtt hozták létre a mátrai község melletti kőbánya közelében három éven keresztül működő kényszermunkatábort. A helyszínen most nemzeti emlékhelyet hoznak létre, amiről Erről a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnöke és egyik tagja beszélt az M1 aktuális csatornán.
Címkék: Hírek, történelem

Meghalt Juan Marsé világhírű spanyol író

2020.07.19.
Életének 87. évében egy barcelonai kórházban elhunyt Juan Marsé világhírű spanyol író, forgatókönyvíró, újságíró.

Megtartják az OperaFüredet

2020.07.19.
Kálovics Tibor
A Magyar Állami Operaház közölte, hogy az Anna-bál elmaradása ellenére is az OperaFüred ingyenes programsorozatát megtartják július 23-én illetve 24-én a balatonfüredi György téren.
Címkék: opera, zene

Új kultúrzugot rejt a budai Vár

2020.07.17.
A budai Vár eddig is tele volt kulturális helyszínekkel, de jól tudjuk, hogy ezekből sosem elég. A legújabb kultúrszeglet a T9 nevet kapta, ami egy friss közösségi tér a város felett.
Címkék: Hírek, program

„A magánéletemben is fontos, hogy lehessen rám számítani” – Hosszú Katinka a júliusi Képmásban

2020.07.17.
A júliusi Képmás címlapján Hosszú Katinka, aki a gyerekkoráról, a benne lezajló változásokról és persze az úszásról, a győzelmek céljáról is mesélt.
Címkék: ajánló, Képmás

Elképesztő régészeti leletre bukkantak Zalaegerszegen

2020.07.16.
Dorogi László
A lengyeli kultúrából származó, művészi részletességgel megformázott női agyagszobrocska töredékei kerültek elő, amelyek 6500 évesek.
Címkék: régészet

Ezeket a cikkeket olvastad már?