Nincs telitalálatos a hattos lottón
A 11. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 4 (négy), 5 (öt), 8 (nyolc), 13 (tizenhárom), 16 (tizenhat), 41 (negyvenegy). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 652.360 forint; 4 találatos szelvény 2.532 darab, nyereményük egyenként 6.955 forint; 3 találatos szelvény 47.644 darab, nyereményük egyenként 1.440 forint.
Blogolj!

Idegesítő őrült, vagy szimplán zseni? 85 éves Yoko Ono

2018.02.18.
A japán képzőművész leginkább úgy került be a köztudatba, hogy John Lennon barátnője, később felesége lett. Nagy népszerűségnek nem is örvendett akkoriban, sokan a mai napig úgy gondolják, hogy miatta oszlott fel a Beatles. Ő maga szokatlan performanszokkal kerül újra és újra előtérbe a mai napig.
Címkék: Yoko Ono, zene

Utolsó leheletéig magyar - 20 éve hunyt el Wass Albert

2018.02.17.
Tóth Marcell
Az erdélyi írót halála után fedezték fel ismét. Az azonban csak legenda, hogy azért lett öngyilkos, mert nem kapta meg a magyar állampolgárságot.

Két költő lelke találkozott a Várkert Bazárban

2018.02.17.
Folytatódott a Várkert Bazár irodalmi szerelmek sorozata. Stílusosan a szerelmesek napján idézték fel Weöres Sándor és Károlyi Amy csodás kapcsolatát.

Itt a vége: újabb sztárpár útjai válnak szét

Két és fél év házasság után válik Hollywood álompárja: Jennifer Aniston és Justin Theroux csütörtökön jelentették be, hogy külön folytatják életüket.

Színész-rendező viszi tovább a Szegedi Nemzeti Színházat

2018.02.16.
Tóth Marcell
Az intézményt két cikluson át irányító elődjénél nagyobb bizalmat kapott a dolgozóktól a szavazáson, aki válaszul visszalépett, így csupán egy jelöltről kellett voksolnia a szegedi közgyűlésnek.

Orbán Viktor díszborítású levelet írt Szabó Istvánnak

2018.02.16.
Az Orbán Viktor miniszterelnök által írt díszborítású születésnapi köszöntő levelet csütörtökön adta át Nyitrai Zsolt és Koltai Lajos a hamarosan 80. születésnapját ünneplő, Oscar-díjas Szabó Istvánnak. 

Kalandos előéletű Raffaello-képet adtunk kölcsön Rómába

2018.02.15.
A Raffaello festette Esterházy Madonna a főszereplője a római Barberini-képtárban április 8-ig látható kiállításnak, amelyen a festményhez készített vázlatrajz másolata, valamint Raffaello-utánzók munkái kísérik a Szépművészeti Múzeumból kölcsönkért alkotást.

Továbbjutott Győr az Európa Kulturális Főváros pályázaton

2018.02.15.
Rendhagyó és sikeres prezentáció után továbbjutott Győr a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott versenyben. A Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön délben jelentették be: a hét pályázó magyar város közül Győr, Debrecen és Veszprém készülhet a második fordulóra.

Tanítványok, kollégák Wacha Imre tanár úrról

2018.02.15.
Kedden 86 éves korában elhunyt Wacha Imre beszédtanár, nyelvész, akinek sokan köszönhetik a szakmai előrejutásukat és emberi hozzáállásukat a magyar nyelvet ápoló, vagy munkájuk során hasznosító szakemberek közül. Négy kiváló médiaszemélyiséget kérdeztünk a tanár úrral közös emlékeikről.
Címkék: Gyász, Wacha Imre

Kallós Zoltán életműve nélkül ma nem virágozna a magyar népművészet

2018.02.14.
A 92. évében elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatóról pályatársai és tisztelői is megemlékeztek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?