Blogolj!

Kiállítás nyílik Sylvester Stallone festményeiből

2020.01.15.
Valószínűleg nem sokan tudták, hogy Stallone képzőművészeti babérokra tör, de bizony így van, olyannyira, hogy a színész fél évszázada készít festményeket.

Nemzetközileg elismert gordonkaművész a Liszt Ferenc Kamarazenekar élén

2020.01.14.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar régóta meghatározó és kulcsfontosságú szereplője a hazai és a nemzetközi zenei életnek, az együttes évről évre a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lép fel, a kamarazenei műfaj egyik legkiválóbb képviselőjeként tartják számon világszerte.

Nemzeti emlékhellyé válik a felújított geszti Tisza-kastély

2020.01.14.
Pintér M. Lajos
A több mint 6 milliárdos beruházás már az idei évben megindul, és 2022 tavaszára teljes pompájában fogadhatja a látogatókat a Tiszák egykori kastélya. Lázár János kormánybiztos Orbán Viktor és a kormány megbízásából olyan beruházást vezényel le a békési településen, mely zarándokhelye lesz minden Kárpát-medencei magyarnak.

Fiatal képzőművészek jelentkezését várják a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj pályázatára

2020.01.10.
Immár hatvanötödik alkalommal hirdetik meg a Derkovits Gyula-ösztöndíj felhívását. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által bonyolított állami ösztöndíj a fiatal képzőművészek egyik legrangosabb hazai elismerése, amely egy éven keresztül havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást nyújt.

Végső nyugalomra helyezték Gesztesi Károlyt

2020.01.09.
Csütörtök délután, szűk családi körben vettek végső búcsút a január 4-én elhunyt Gesztesi Károlytól. A szertatás után a család közleményt adott ki.

Szőke Abigél, az „Akik maradtak” főszereplője: „Ami a filmmel történik, az egy csoda!”

2020.01.08.
Már kapható a Képmás 2020-as első száma! Címlapján a tízes Oscar-listára bejutott „Akik maradtak” című magyar film főhőse, Szőke Abigél.
Címkék: ajánló, Képmás

Zenthe Ferenc emlékév lesz idén Salgótarjánban

2020.01.08.
A 100 éve született színművész emlékére közel húsz programot szerveznek a városban. Az emlékévben egyebek mellett drámapályázattal, Zenthe-tortaszelettel és Zenthe-emlékéremmel emlékeznek meg a város születtéről. 

Wass Albert az egyik legolvasottabb, egyben legellentmondásosabb magyar író

Nem sok magyar íróról mondhatjuk el, hogy a mai napig annyira vegyes lenne a megítélése, mint Wass Albertnek. Ennek ellenére mégis ő a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom jelentős alakja.

500 éve halt meg a reneszánsz művészet egyik nagy alakja, Raffaello

2020.01.08.
Bár csak 37 évet élt, életműve művészeti mérföldkőnek számít. Raffaello a reneszánsz kor egyik meghatározó festője volt, a cinquecento egyik nagy tehetsége.

Egyedülálló ábrázolásra bukkantak a középkori Velencéről!

2020.01.07.
Pintér M. Lajos
A 14. századból származik a szenzációs felfedezés.

Ezeket a cikkeket olvastad már?