Blogolj!

Megismerni őseinket

2020.02.13.
Egy igazi időutazásra invitál a Magyarságkutató Intézet a Magyar Nemzeti Múzeumba.

Cézanne és Szinyei Merse Pál munkái Budapesten

2020.02.11.
Az idén is számos nagyszabású tárlattal készül a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria.

Sebestyén Márta a Szegedi papucs első jószolgálati nagykövete

2020.02.11.
A szegedi papucs egyike azon kulturális értékeinknek, amit nemcsak szoros pátriájában, hanem szerte az országban, sőt azon túl is is ismernek, ennek ellenére a papucsos mesterség fennmaradásáért még sokat kell tenni. A szegedi papucs népszerűsítéséért és a kereslet növeléséért 2020-tól a papucsnak jószolgálati nagykövete is lesz.

Trianon emlékfákat ültet a Nemzeti Színház

2020.02.10.
A Nemzeti Színház TRIANON 100 rendezvénysorozatának részeként február 27-én A Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódva a teátrum színművészei trianoni emlékfaként elültetnek egy őshonos, oltott almafát a Nemzeti Színháznál.

Meghalt Mirella Freni világhírű operaénekes

2020.02.10.
Elhunyt Mirella Freni, olasz operaénekesnő, a 20. század egyik legnagyobb szopránja, Luciano Pavarotti barátja és társa a színpadon.

Magyarország, az élő hagyományok hazája

2020.02.09.
Magyarország, az élő hagyományok hazája címmel osztott meg egy tanulságos videót Magyarország Kormánya a Facebook-oldalán.

„Ritkán gondolunk arra, amink van” – Berkesi Judit és négy hónapos kislánya a Képmás legújabb számában

2020.02.06.
A sportriporterrel készült interjú mellett a magazin e havi számában harmadik világbeli problémákkal és gyerekneveléssel kapcsolatos anyagokat is olvashatnak.
Címkék: ajánló, Képmás

Újra fedetlen testek lepik el Budapestet

2020.02.05.
A Bodies című kiállítást lehet szeretni és elborzadva is tekinteni rá, de egy biztos: ennél látványosabb és érdekesebb tárlat kevés van.
Címkék: Hírek, kiállítás

Gőzerővel zajlik a Magyar Zene Háza építése

Jövőre már bárki vendége lehet a Magyar Zene Házának, hiszen az építkezések folyamatosan haladnak, jelenleg az épület pedig elérte legmagasabb pontját.

A mozgás és művészet szerelmese volt - Kanyó Béla fotográfus

2020.02.04.
Munkája során bejárta a világot, a fotózás minden szegletét kitanulta és több évtizedes pályája során ezt ki is használta. Olyannyira, hogy képei a művészet, a művészi kifejezés szinte minden aspektusát megörökítették.

Ezeket a cikkeket olvastad már?