Blogolj!

Meghalt Per Olov Enquist svéd író

2020.04.26.
Meghalt szombat este Per Olov Enquist, a svéd irodalom klasszikusa, regény- és drámaíró, zsurnaliszta. A 85 éves író hosszas betegség után békésen elaludt – közölte családja a svéd médiával.

Online tehetségkutatót indított Andrew Lloyd Webber

2020.04.26.
Mint tudjuk ugye, a modern problémák, modern megoldásokat igényelnek, ezt pedig Andrew Lloyd Webber maximálisan a csúcsra járatta, ugyanis virtuális versenyen keres tehetséges énekest, aki egyéni stílusban énekli el Az operaház fantomjának egy részletét.

Hétfőn újraindulnak a Notre-Dame helyreállítási munkálatai

2020.04.25.
Az egy évvel ezelőtti tűzvész óriási károkat okozott a székesegyház szerkezetében. A megerősítési munkálatok már márciusban elkezdődtek, de a járvány miatt fel kellett azokat függeszteni. Ezt most hétfőtől, fokozatosan folytatni fogják, természetesen fokozott biztonsági intézkedések mellett.
Címkék: Notre-Dame

A járvány miatt a Gourmet Fesztivál is elmarad

2020.04.24.
Az ország egyik legnagyobb gasztrofesztiválját május 21. és 24. között tartották volna meg, de mint sok más rendezvény esetében, itt is közbeszólt a koronavírus.

Az Operaházból ellopott, milliókat érő könyvritkaságok kerültek vissza Magyarországra

2020.04.23.
Egy londoni antikváriumosnak köszönhetően a Magyar Állami Operaház levéltárából ellopott, 17. századi könyvritkaságok tértek vissza Magyarországra.

A járvány miatt idén az Oktoberfest is elmarad

2020.04.21.
Rossz hír a sör- és virslirajongóknak, de a döntés érthető.

Viking leletek kerültek elő az olvadó jég alól Norvégiában

2020.04.19.
Nemrég még arról számoltunk be, hogy az Iszlám Állam pusztításának következtében bukkantak páratlan régészeti kincsekre, most pedig egy újabb nem túl örvendetes esemény kapcsán kerültek elő izgalmas leletek.

Világörökség lehet a lipicai lótartás, a solymászat és a magyar vonós zenei hagyomány

2020.04.18.
A solymászatot, a lipicai lótartást és a magyar vonós zenekari hagyományokat is felterjesztették az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára, amely az egyes országok nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudását gyűjti össze.
Címkék: hegedű, UNESCO

Egyre több európai ország tiltja be a nyári rendezvényeket

2020.04.18.
A német és osztrák kormány augusztus végéig, a francia vezetés július közepéig hosszabbította meg a rendezvénystopot.

Kortárs irodalmi művek felolvasására tett közzé felhívást a Petőfi Irodalmi Múzeum

2020.04.18.
A Petőfi Irodalmi Múzeum olyan remek felhívással állt elő, amellyel még a karanténban töltött idő is jobban telik, plusz még a kultúrarajongók is jól járnak, az intézmény ugyanis kortárs irodalmi művek felolvasására tett közzé egy felhívást a Hangoskönyvek című projektjéhez.

Ezeket a cikkeket olvastad már?