Blogolj!

Táncba hívunk! - A Duna Művészegyüttes nyári programja

2020.07.16.
Az elmúlt, embert próbáló időszakot követően ismét kigyúlhatnak a színpad fényei, újra válogathatunk a kulturális események palettáján. A Duna Művészegyüttes idén nyáron gyerekelőadással is készül.

Audiovizuális kampánnyal ünnepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

2020.07.14.
Kálovics Tibor
A jövő fénye címre hallgató, rendhagyó audiovizuális kampánnyal ünnepli névadója születésének 125. évfordulóját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

Horti Zoltán - A krónikásokat számos történész tekinti délibábos balfékeknek, pedig nem voltak azok!

2020.07.13.
Horti Zoltán mesemondó munkássága már eddig is figyelemre méltó volt, legújabb projektje pedig egyenesen hiánypótló, ugyanis nem kevesebbre vállalkozik, minthogy elbeszéli a magyar középkori krónikásirodalmat.

Képregény készült a Mátyás-templomról

2020.07.11.
A képregény a Mátyás-templom történetét mutatja be Múltébresztők címmel, mellyel a 10-14 éves korosztály szeretnék megszólítani.

Új felfedezés született az Árpád-házi dinasztia eredetéről

2020.07.11.
Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt.

Visszanyeri eredeti formáját a Notre-Dame

2020.07.10.
A tetőszerkezet és a huszártorony újjáépítése a legsarkalatosabb pont.
Címkék: Hírek, Notre-Dame

A Zenélő Magyarország egyik állomása volt Hévíz

2020.07.07.
Egyre jobban beindul a szokásos nyári pezsgés az országban, ez alól Hévíz sem kivétel: a hétvégén városban volt a Zenélő Magyarország koncertsorozat egyik állomása.

Újra felfedezett, értékes Rubens-festményt árvereznek el Londonban

2020.07.07.
Lassan a kulturális élet is kezd visszarázódni a régi mederbe Nagy-Britanniában: a járvány okozta mélypontról rögtön egy izgalmas árverssel tér vissza a Sotheby's aukciósház, amely egy újra felfedezett, értékes Rubens-festményt árverez el Londonban július végén.

Az Európa Kulturális Fővárosa program egy példaértékű kezdeményezés

2020.07.03.
Újabb lendületet kapott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program, amelyről egy sajtótájékoztató keretein belül Navracsics Tibor a kezdeményezés a kormánybiztosa. Az eseményen jelen volt Miszlivetz Ferenc professzor úr valamint Básthy Béla Kőszeg polgármestere is.

Művészek nyílt levélben álltak ki a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvény mellett

2020.07.02.
Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt. A Palkovics László miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek küldött levélben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?