Blogolj!

Elhunyt Bertók László író, költő

2020.09.15.
Ragnar Volarus
84 éves korában, hétfőn váratlanul elhunyt Bertók László Kossuth-díjas magyar író, költő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja – közölte kedden a honlapján a Jelenkor folyóirat, melynek 1999-től főmunkatársa volt.
Címkék: Gyász, irodalom

Magyarország 365 fotópályázat - a tavalyinál is több a jelentkező

2020.09.12.
A tavalyinál is többen küldtek eddig képet a Magyarország kormánya által szeptember 1-jén másodszor meghirdetett Magyarország 365 fotópályázatra.
Címkék: fotó, pályázat

Pozitív teszt miatt két előadás elmarad a Vígszínházban

2020.09.12.
Kálovics Tibor
Koronavírusos a Vígszínház egyik tagja és így két előadás is elmarad.
Címkék: Vígszínház

Földes Tamás kapta az idei Kaszás Attila-díjat

2020.09.12.
Földes Tamás, a Budapesti Operett Színház színművésze kapta a Kaszás Attila-díjat – jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár szeptember 11-én, a kaposvári Csiky Gergely Színházban tartott, szeptember 15-én este az M5 csatornán is megnézhető Országos Színházi Évadnyitó keretében.

Elhunyt Szőcs István kolozsvári író és művelődéstörténész

2020.09.11.
Szőcs István író, szerkesztő, művelődéstörténész (1928–2020), a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja életének 93. évében elhunyt Kolozsváron.

Jó hír a fesztiválszervezőknek: már lehet pályázni a könnyűzenei fesztiválok támogatására

2020.09.10.
Megjelent az a 700 millió forintos keretösszegű pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

Herczku Ágnessel és Nikola Parovval indul az őszi Képmás-est sorozat

2020.09.08.
Szeptembertől újraindulnak a Képmás-estek a megszokott helyszíneken, a Hagyományok Házában és a Várkert Bazárban. Az első három est vendégei között ott lesz Herczku Ágnes, Nikola Parov, a Szent Efrém férfikar és Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ társulatával.

Dubrovay László zeneszerző kapta a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját

2020.09.07.
Kálovics Tibor
Dubrovay László zeneszerzőt részesítette Nagydíjban a Magyar Művészeti Akadémia. A Nemzet Művésze, akadémikust kiemelkedő kulturális munkájáért részesítették az elismerésben. 
Címkék: kultúra

Ha a kövek mesélni tudnának…

2020.09.07.
A Káli-medencét nem véletlenül hívják a magyar Toszkánának is. Aki már járt ott, az biztos, hogy a szívébe zárta, hiszen kit ne érintene meg az a hangulat, amit az a csodálatos természetes ékszerdoboz ad. A távolról figyelő Balaton, a méltóságteljes Badacsony, a lankák, a mezőn pihenő szürkemarhák olyan nyugalmat árasztanak, hogy egykönnyen senki nem felejti el az élményt. De a Káli-medence nem csupán a természet szépségét adja nekünk, hanem szó szerint körülveszi a történelem is.

Elhunyt Orosz Lujza színművész

2020.09.06.
Kálovics Tibor
Kilencvennégy éves korában elhunyt Orosz Lujza színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja.
Címkék: színház

Ezeket a cikkeket olvastad már?