Blogolj!

Különleges alkalomból mutatják be a Mansfeld Péter emlékére készített rövidfilmet

2019.08.23.
A totalitárius diktatúrák áldozatainak pénteki európai emléknapja alkalmából több rövifilmet is levetít a magyar közszolgálati televízió. Többek között Mansfeld Péter emlékére készített alkotást is láthatják a nézők - közölte az MTI-vel a varsói székhelyű Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENSR).Mansfeld Péter emlékét idézi fel a totalitárius diktatúrák áldozatainak pénteki európai emléknapja alkalmából készített, a magyar közszolgálati televízióban is levetítendő rövidfilmek egyike - közölte az MTI-vel a varsói székhelyű Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENSR).

Hammerstein Judit az Országos Széchényi Könyvtár új főigazgatója

2019.08.22.
Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal.

Káel Csaba, a kultúra nagykövete

2019.08.22.
Legyen szó filmről, videóklipről, operáról, vagy akár egy kulturális fesztivál megrendezéséről, Káel Csaba mindenben a lehetőséget és a minőséget látja. Harminc éve van a pályán, sikert sikerre halmoz, világsztárokkal dolgozik és értéket teremt.

Meghalt Szaxi Maxi

2019.08.22.
67 évesen elhunyt Fekete Gyula, azaz Szaxi Maxi a Hungária és a Dolly Roll szaxofonosa és énekese. A hírt a gyászoló család közölte.
Címkék: Gyász, Szaxi Maxi, zene

Petőfi Zenei Díj - Ákos, Nagy Feró és a Halott Pénz is díjazott lett

2019.08.21.
Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján kedd este.
Címkék: Díjak, zene

Augusztus 20. nemcsak a kenyér ünnepe

2019.08.20.
Dorogi László
Bár az új kenyér ünneplése újabb keletű szokás, a paraszti kultúrában a kenyeret és a búzát nagy tisztelet övezte - mondta el a Hagyományok Háza néprajzkutatója az M1-en.
Címkék: nemzeti ünnep

Kásler Miklós: Szent István meghatározta a magyarság helyét a világban

2019.08.20.
Szent István meghatározta a magyarság helyét a világban azzal, hogy felvette a kereszténységet és kiteljesítette ősei küldetéstudatát –mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Simonpusztán.

Tehetségkutató indul az István, a király megújítására

2019.08.20.
Zenés színházi tehetségkutató indul általános iskolások számára az István, a király rockopera megújítására és újraértelmezésére; a jelentkezőknek a rockopera egy részletét kell előadniuk.

Ismét a Városligetben rendezik meg a Kürtőskalács Fesztivált

2019.08.17.
Újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak október 11. és 13. között, a Vajdahunyad vára mögötti parkos területen a kürtőskalács-desszertek mellett koncertek és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

Meghalt Peter Fonda amerikai színész-rendező

2019.08.17.
Dorogi László
A hatvanas évek Amerikájának filmcsillaga tüdőrákban szenvedett, 79 éves volt.
Címkék: film

Ezeket a cikkeket olvastad már?