Blogolj!

Eszenyi Enikő kapta az idei Páger Antal-színészdíjat

2017.01.29.
Az idei évben Eszenyi Enikő volt az a szerencsés, aki átvehette a Páger Antal-színészdíjat. A művész a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vehette át a Maros-parti városban, a Hagymaházban.
Címkék: Díjak, Hírek

Ez nem majális, ez Versünnep Fesztivál!

2017.01.29.
A tizenkét éve útjára indult Versünnep Fesztiválnak az a „hitvallása”, hogy ne terelődjön el a figyelem a magyar nyelven született irodalmi alkotásokról és népszerűsítse a művészi versmondást, mely képes arra, hogy bárhol a világon összekapcsolja a magyar anyanyelvű embereket. Ez idei megmérettetésre Arany, Ady és Kassák alkotásaival lehet nevezni.
Címkék: Hírek

A bukovinai szövetség új elnöke élővé tenné a székely kultúrát

2017.01.28.
Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének új elnökének azt a nemes célt tűzte ki, hogy élővé tegyék a székely hagyományokat, ennek jegyében jelentős átalakítások várhatóak a szövetség legnagyobb szabású programjában, az augusztusban megrendezésre kerülő hagyományőrző Bukovinai Találkozások fesztiválon is.
Címkék: Hírek

Elhunyt Zentai Anna, a magyar operett egyik kiemelkedő alakja

2017.01.27.
Életének 92. évében elhunyt Zentai Anna Jászai-díjas színművésznő, Érdemes művész – közölte a szinhaz.org.
Címkék: Gyász, Hírek

Új zenei tehetségkutató indul

2017.01.26.
Nem kell megijedni, nem egy újabb X-Faktor, vagy Megasztár szintű műsor indul valamelyik kereskedelmi adón, ami mindenről szól, csak épp nem a tehetségekről. A legújabb, Fülesbagoly könnyűzenei tehetségkutató a fiatal, feltörekvő zenészekre, együttesekre, énekesekre koncentrál, akik a Cseh Tamás program keretén belül lehetőséget kapnak arra, hogy megmutathassák magukat és a későbbiekben kamatoztatni tudják tudásukat. Itt nem a bulvár áll a főszerepben, hanem a tudás és a zene öröme.
Címkék: Hírek

Lenyűgözőek a Fibonacci-számok alapján készült szobrok

2017.01.24.
Gyömbér
Aki látta az "A da Vinci-kód" című filmet, az biztosan emlékszik a Fibonacci-sorozatra is. Történt ugyanis, hogy egy amerikai művész gondolt egyet és a Fibonacci-számok alapján kezdett el szobrokat tervezni.

Mostantól virtuálisan is bejárhatjuk a Vatikáni Múzeum egy részét

2017.01.24.
Ezentúl azok is megcsodálhatják a Vatikán legféltettebb és legcsodálatosabb kincseit, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy személyesen is ellátogassanak Vatikánvárosba. Ugyanis hétfőtől megtekinthetőek a Vatikáni Múzeumok teljesen megújult és modernizálódott honlapján. Az új portál azonban azt a célt is szolgálja, hogy megkönnyítse az online jegyvásárlást és előjegyzést is, amivel a Vatikánnak az a szándéka, hogy felszámolja a múzeumok előtt kígyózó hosszú sorokat.
Címkék: Hírek

Megfejteni 70 évet

2017.01.23.
A napokban nyílt Stefanovits Péter Szívzörej című kiállítása a Műcsarnokban, ami több évtizedes pályafutásának fő vonulatait mutatja be száz munkáján keresztül. Mivel az ország egyik legjelentősebb és legismertebb grafikusáról van szó, így mi sem hagyhattuk ki alkotásait.
Címkék: Eseménynaptár

Született Magyarországon

2017.01.22.
Január 22-e nemcsak a magyar kultúra napja, hanem a magyar kultúra egyik kiemelkedő alakjának születésnapja is. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Cseh Tamás, aki egy szál gitárral a XX. század krónikása volt, megkerülhetetlen alakja a hazai zenei életnek.

Őt nekünk sem szabad feledni - Nagy Gáspár-emlékest

2017.01.22.
Csúszással kezdtünk, mert folyamatosan érkeztek az érdeklődök és a pontos kezdésbeli állapotokhoz képest rövid időn belül megduplázódott a hallgatóság. Ez azért örömteli, mert állandóan hallhatjuk a sipákolást, hogy a keresztény magyar kultúrára már egyre kevesebben kíváncsiak, nos, mindennek élő cáfolata volt ez – a máskor oly’ idegesítő – csúszás.
Címkék: Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?