Blogolj!

Nemzetközi színházi fesztivál indul Budapesten

2017.01.19.
FACT néven indítja útjának első alkalommal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi fesztiválját február 3-5 között, amelyen hazai és külföldi egyetemek előadásai lesznek majd láthatók.

Azok a régi csibészek: könyv a nagy beatgenerációról

2017.01.18.
Azok a régi csibészek - párbeszéd a rock and rollról címmel megjelent a hazai beat és rock legendáival folytatott beszélgetés-sorozat írott változata. Csatári Bence és Poós Zoltán a Cseh Tamás Program keretében faggatott ikonikus előadókat közönség előtt.
Címkék: Hírek

A szegedi Fonó Klub mások számára is követendő példa

2017.01.16.
Már mi is beszámoltunk róla, hogy mekkora népszerűségnek örvend a tavalyi évben létrehozott Halmos Béla Program, amelyet Szegeden indítottak útjára. A program segíti a tehetségek támogatását, de emellett még ismereteket is biztosítanak a zenészek számára, és segítséget nyújtanak a bel- és külföldi fellépésekhez egyaránt. A program egyik legnagyobb sikere a Fonó Klub Szeged, amelynek példáját hamarosan több is követhet - olvasható a Szegedma.hu-n.
Címkék: Hírek

Így állnak az új pavilonok a Városligetben

2017.01.16.
Gyömbér
Hétvégén a Ligetben jártam. Kíváncsi voltam, hogy állnak az új pavilonok, amelyek a lapukkant bodegák helyén fognak állni. Ezt találtam.
Címkék: Hírek

2017 fontos év lesz a magyar kultúrában

2017.01.16.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt az idei év számos projektjéről, amelyek többek között a Liget múzeumnegyedét és az Iparművészeti Múzeumot is érintik, továbbá szót ejtett a magyarok kulturális-történelmi örökséghez való viszonyáról, illetve a kultúra és köznevelés kapcsolatáról is.
Címkék: Hírek

Egy világ hevert a lábai előtt

2017.01.15.
Az idén 152 éves pesti vigadó másfél évszázad alatt a kulturális élet fellegvárává vált, ahol számos világhírű művész fordult meg az elmúlt évek során.
Címkék: Hírek

Óriási elismerésben részesült a MÁV Szimfonikus Zenekar karmestere és művészeti vezetője

2017.01.15.
Gyömbér
A magyar zenészek világszerte elismertek. Ennek legutóbbi, óriási és megtisztelő elismerése, hogy a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozata, amellyel Csaba Pétert, a MÁV Szimfonikus Zenekar karmesterét és művészeti vezetőjét tüntették ki.

Gőzerővel robog tovább a Halmos Béla program

2017.01.13.
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által létrehozott program 2015 végén indult, ami azóta is folyamatosan terjeszkedik, így egyértelmű volt a folytatás is.
Címkék: Hírek

Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban

2017.01.13.
Idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált. A február 3-8 között megrendezett eseményen a közönség minden igényét kielégítve számos színdarab, kamaradarab mellett koncertek, mozgásszínház is megtalálható lesz.
Címkék: Eseménynaptár

Hetedik alkalommal is Népzenész Bál a Fonóban

2017.01.12.
A nagy hideg ellenére sem áll meg az élet a Fonóban, sőt mi több, a Népzenész Bál pezsdíti fel majd a hangulatot január 21-én. A zsinórban hetedik alkalommal megrendezett bál most is gőzerővel készül: zenészek, táncosok, muzsika várja a közönséget. Főszerepben a népzene!
Címkék: Eseménynaptár

Ezeket a cikkeket olvastad már?