Blogolj!

Kórházba került Csűrös Karola

2020.04.17.
A Bors információi szerint a 83 éves színésznőt életveszélyes trombózissal szállították kórházba, szerettei se látogathatják a koronavírus-járvány alatt.

#karanténtárgyak - elindult a Néprajzi Múzeum gyűjtőkampánya

2020.04.16.
Online gyűjtőkampányt indít a Néprajzi Múzeum, a projekt célja közösen dokumentálni a koronavírus miatt megváltozott hétköznapokat a tárgyi világon keresztül.

Ritka régészeti leletekre bukkantak Irakban az Iszlám Állam pusztítása után

2020.04.16.
Nem igazán számított arra senki, hogy egyszer az Iszlám Államnak "köszönhetően" kerülnek elő értékes régészeti leletek, pedig most ez is megtörtént, ugyanis egy ókori palota maradványait fedezték fel Észak-Irakban német régészek a dzsihadista szervezet pusztítása után.

Meghalt Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke

2020.04.15.
Életének 88. évében meghalt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke - tudatta az MMA szerdán.

A kulturális szakterület béremeléséről döntött az Emmi

2020.04.13.
A kormány kiemelten fontosnak tartja a közszférában dolgozók megbecsülését, ezért az egészségügyi és az oktatási ágazatokat követően a harmadik meghatározó humánszektor, a kulturális szakterület béremeléséről is döntöttek.
Címkék: Emmi

A Várkert Bazár idén a neten tartja meg a húsvétot

2020.04.11.
Vasárnap és hétfőn érdemes figyelni a Várkert Bazár Facebook-oldalát és Youtube-csatornáját, ugyanis rengeteg koncerttel és szórakoztató anyaggal készülnek.

Erdő Péter: a járvány tudatosítja bennünk a saját gyengeségünk

2020.04.11.
Dorogi László
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a világjárvány a nemzedékek közötti szolidaritásra és arra tanít, hogy felelősek vagyunk egymásért.

A Magyar Honvédség kimaxolta a Legényesezz otthon! kihívást

2020.04.10.
Korábban már mi is beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Legényesezz otthon! elnevezésű kihívásról, amely tökéletes ötvözete a manapság trendi challenge őrületnek és a hamisítatlan magyar virtusnak.

Keresztút a karanténban

2020.04.10.
Különleges keresztúttal készültek nagypéntekre a Nemzeti Színház színészei. 14 stáció, 14 színész, 14 vallomás. A művészek személyes emlékeiket, meghatározó színházi pillanataikat és megrendítő élményeiket idézik fel.

Kalandos időutazásra hívja a családokat az Országos Széchenyi Könyvtár

2020.04.10.
Érdekes ötlettel rukkolt elő az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) a tavaszi szünet alkalmából: a Nézz szembe a múlttal elnevezésű akciójuk kalandos időutazásra hívja a családokat. A felhívásban régi családi - vagy bármilyen más emlékről - és a hozzá írt dokumentációról készített fotóval lehet részt venni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?