Blogolj!

Visszanyeri eredeti formáját a Notre-Dame

2020.07.10.
A tetőszerkezet és a huszártorony újjáépítése a legsarkalatosabb pont.
Címkék: Hírek, Notre-Dame

A Zenélő Magyarország egyik állomása volt Hévíz

2020.07.07.
Egyre jobban beindul a szokásos nyári pezsgés az országban, ez alól Hévíz sem kivétel: a hétvégén városban volt a Zenélő Magyarország koncertsorozat egyik állomása.

Újra felfedezett, értékes Rubens-festményt árvereznek el Londonban

2020.07.07.
Lassan a kulturális élet is kezd visszarázódni a régi mederbe Nagy-Britanniában: a járvány okozta mélypontról rögtön egy izgalmas árverssel tér vissza a Sotheby's aukciósház, amely egy újra felfedezett, értékes Rubens-festményt árverez el Londonban július végén.

Az Európa Kulturális Fővárosa program egy példaértékű kezdeményezés

2020.07.03.
Újabb lendületet kapott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program, amelyről egy sajtótájékoztató keretein belül Navracsics Tibor a kezdeményezés a kormánybiztosa. Az eseményen jelen volt Miszlivetz Ferenc professzor úr valamint Básthy Béla Kőszeg polgármestere is.

Művészek nyílt levélben álltak ki a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvény mellett

2020.07.02.
Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt. A Palkovics László miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek küldött levélben.

Élő koncertekkel várja a közönséget a Müpa autósmozija

2020.07.01.
Szerda este nyílik meg a Művészetek Palotájának parkolójában az az autósmozi, ahol élőben lehet követni az épületben zajló koncerteket.
Címkék: Hírek, program

Csődvédelmet kért a világ egyik leghíresebb cirkuszi társulata

2020.06.30.
Dorogi László
Komoly bajba került a Cirque du Soleil a koronavírus-járvány miatt: a legendás társulat csődvédelmet kért hétfőn, hogy újrastrukturálhassa adósságállományát.
Címkék: cirkusz

Átadták a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat

2020.06.29.
Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongoristák, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztesei kapták meg elsőként a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat hétfőn Budapesten.

Elhunyt Radványi György Ybl Miklós-díjas építőművész

2020.06.27.
Pintér M. Lajos
Alkotói életműve Sátoraljaújhely és Széphalom általa tervezett épületeiben teljesedik ki, melyek közül kiemelkedik a Kazinczy emlékhely kertjében megépült Magyar Nyelv Múzeuma.

Újranyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

2020.06.26.
Az újranyitás július elsején indul, de egyelőre csak a nagyobb könyvtárakat érinti.

Ezeket a cikkeket olvastad már?