Blogolj!

Mulandóság rögzítése – Lecsupaszítás

Ki tudja hímezni a betont és a vizet. Rögzíti – nem csupán megragadja – a létezés derűjét és a mulandóságot, e két tünékeny, mégis mindig körülöttünk lévő erőt. Ezt a finom rezgésű spiritualitást csak a kivételes tehetségű Imre Mariann tudja ma a kortárs képzőművészetben. Új munkái, szakrális térkompozíciói, az avantgárdban gyökerező minimalizmusa most a szentendrei Ferenczy Múzeumban csodálható meg.

Lehullt a lepel a pisai ferde toronyról

2018.05.11.
Az köztudott, hogy a pisai ferde torony egyre jobban dől a nem igazán körültekintő alapozás és a laza talajréteg miatt, ám az a mai napig érdekli a mérnököket, hogy vajon a földrengéseket hogyan vészelhette át.

Bejutott az Eurovízió döntőjébe a magyar AWS

2018.05.11.
Csütörtök este a 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjénél egy világ izgult, hogy kik lesznek azok, akik sikeresen továbbjutnak a május 12-i, Lisszabonban megrendezésre kerülő döntőbe. Mi is drukkolhattunk az AWS magyar formációért, ami végül bekerült a legjobb tízbe. 

Saját étlappal és családi piknikkel jön az ELEVEN Tavasz

2018.05.11.
Piknikezni várják a családokat a pénteken kezdődő ELEVEN Tavasz fesztiválra. A Bartók Béla úton a gyerekprogramok, a koncertek és az ételkülönlegességek mellett kiállítások és pop-up vásárok is lesznek.

Budapest lett a világ második legszebb városa

Ezt mindig is tudtuk! Na, jó tősgyökeres budapestiként persze nehezen tudnék nem elfogult lenni, de azért lássuk be, tényleg csodaszép ez a hely, és úgy tűnik ezt nem csak mi, fővárosiak gondoljuk így.
Címkék: Budapest, Hírek

Inspirálni és inspirálódni nőként

2018.05.09.
Ez a nőnap nem akármilyen nőnap lesz a Várkert Bazárban. Mert bár a klasszikus nőnapon is méltóképp előtérbe helyezték a nőket, május 10-én ez egy kicsit másként lesz.

Cserhalmi György a Nemzetiben rendez

2018.05.09.
Már a jövő évadot tervezik a Nemzeti Színházban, ahol külföldi és hazai rendezők is bemutatják darabjaikat. Köztük van Cserhalmi György is.

A vásárhelyi néptáncosok fesztiválsikere

2018.05.08.
Székesfehérvárról is arany minősítéssel tért haza a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Bóbita néptánccsoportja. A hatodik „Húzd keresztül...” országos minősítő versenyen tizenegy, köztük két vásárhelyi tánctársulat mérette meg magát a zsűri előtt szombaton a fehérvári Művészetek Háza színháztermében.

Újra Budapestre „költözik” Székelyföld

2018.05.08.
Mint minden évben, úgy idén is megtartják a Székely Fesztivált a Millenáris parkban, melynek most Marosszék lesz a kiemelt vendége.

Ösztöndíjat alapítanak Szervátiusz Tibor emlékére

2018.05.08.
Pintér M. Lajos
Az özvegy, Szervátiusz Klára ápolná ily módon a Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze emlékét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?