Blogolj!

Új szellemi kulturális örökségek kerülhetnek az UNESCO listájára

2020.04.07.
A lipicai lótartást és a magyar vonós zenekari hagyományokat is felterjesztették az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára, amely az egyes országok nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudását gyűjti össze. A solymászat hagyományához pedig - amely már régebb óta szerepel a listán - újabb országok csatlakoztak.
Címkék: UNESCO

Elhunyt Wöller István a vizimalmok tudósa

2020.04.06.
Életének 91. évében elhunyt a magyarországi vizimalmok egyik legnagyobb ismerője az Örvényesi Műemlék Vízimalom gondnoka.

Hagyomány és újítás - Melocco Miklós 85 éves

2020.04.03.
Ötven éves pályafutás, számtalan alkotás, megannyi díj és elismerés. Melocco Miklós neve egyet jelent a szobrászművészettel, megkerülhetetlen alakja a magyar alkotóknak, aki nemcsak értéket teremt, hanem újító szellemiségével óriási hatással is van az emberekre. Melocco Miklós 85 éves.

Magyar fotós karanténképei az elnéptelenedett Olaszoszágról

2020.04.03.
Különös, egyben szomorú képeket rögzített a számos nemzetközi elismeréssel is bíró hazai fotós, Radisics Milán. A fotóművész webkamerákon keresztül járta be Olaszországot és a kamerák segítségével készített képeket, majd utómunkával úgy dolgozta fel őket, hogy érzékeltessem azt a különleges sötétséget amelyet a kényszerszünet Olaszországra borított.

Életműdíjat kaptak a Gryllus-testvérek

2020.04.02.
Idén már negyedik alkalommal adták át a legjobb keresztény szellemiségű előadónak járó Szikra-díjat, melynek életműdíját Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel kapta.
Címkék: Díjak, Hírek, zene

Több száz órányi anyagát tette ingyenesen elérhetővé a Magyar Katolikus Rádió

2020.04.01.
Ez a rádió teljes webboltjának tartalmát jelenti, amely szabadon elérhető bárki számára a járvány idején.

Európai Örökség címet kapott Szentendre

2020.03.31.
Az Európai Bizottság idén is az európai kulturális és történelmi örökség tíz jelentős helyszínének, illetve elemének adományozta az elismerést, amit többek között a Duna menti ékszerdoboz, azaz Szentendre is megkapott.

Milliós értékű Van Gogh-festményt loptak el egy holland múzeumból

2020.03.31.
A műkincstolvajok gyorsan lecsaptak a koronavírus-járvány "kínálta lehetőségekre", ugyanis elloptak egy több millió eurót érő Vincent van Gogh-festményt egy, a járvány miatt bezárt hollandiai múzeumból.

Kórházba került Plácido Domingo, miután kiderült, hogy koronavírusos

2020.03.30.
Bár a világhírű operaénekes már március 22-én bejelentette, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra, akkor még csak annyiról volt szó, hogy családjával együtt karanténba vonul.

Gryllus Dániel: „Az életemben mindig az emberi kapcsolatok határozták meg a végső formákat”

2020.03.30.
A Képmás április száma is sok szórakoztató, hasznos és érdekes anyaggal várja olvasóit. Jelentsen ez a nyomtatott lap folytonosságot, tartsa nyitva az ablakot a járványon túli világra, teremtsen énidőt, adjon erőt és muníciót az ismeretlen kihívásokhoz!
Címkék: ajánló, Képmás

Ezeket a cikkeket olvastad már?