Blogolj!

Beázott a Szépművészeti, több műalkotást is kár ért

2020.06.19.
Az elmúlt hetek enyhén szólva is csapadékos időjárása bizony hagyott nyomott maga után. Nemcsak özönvízszerű esőzés ért több települést, vagy csavart ki fákat a vihar, hanem a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka is beázott.

Elhunyt Carlos Ruiz Zafón, A szél árnyéka című bestseller írója

2020.06.19.
Ragnar Volarus
55 éves korában, Los Angeles-i otthonában, pénteken elhunyt Carlos Ruiz Zafón, a kortárs spanyol irodalom egyik legismertebb szerzője.

Szombattól újra megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum

2020.06.19.
Mint ahogy lassan az egész ország újranyitja intézményeit, a Magyar Nemzeti Múzeum is újra fogad látogatókat szombattól.

Bejelentették a Kaszás Attila-díj 2020-as jelöltjeit

2020.06.18.
Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház) színművészek a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei - jelentette be a díj csütörtöki online sajtótájékoztatóján Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

Meghalt Csurka László

2020.06.17.
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja.

Újra megnyitott az Országos Széchényi Könyvtár

2020.06.16.
Keddtől újra várja a látogatókat az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), de természetesen az újranyitás szigorú szabályokhoz kötött.

Úrnapi körmenetet tartottak Hévízen

2020.06.15.
Mivel sikeresen túlvagyunk a járvány első hullámán, így a korlátozások is enyhültek, ami lehetővé tette, hogy szentmise mellett körmenettel is meg lehessen ünnepelni az Úrnapját Hévízen.
Címkék: Hévíz, Hírek, vallás

Elhunyt Nemeshegyi Péter, jezsuita szerzetes

2020.06.13.
97 éves korában elhunyt Nemeshegyi Péter, jezsuita szerzetes, kétszeres, államtudományi és teológiai doktor, egyetemi tanár, dékán, a Jezsuita Kiadó egykori főszerkesztője.

Meghalt Kő Pál szobrászművész

2020.06.08.
A Kossuth-díjas alkotó, egyetemi tanár, a Nemzet Művésze 79 éves korában hunyt el.

Elhunyt Török László, Balázs Béla-díjas fotóművész

2020.06.07.
72 éves korában elhunyt Török László, Balázs Béla- és Kodak-díjas magyar fotóművész, a Káli-medence egyik legkiválóbb alkotója.

Ezeket a cikkeket olvastad már?