Blogolj!

Évtizedes adósságot törleszt az Örök tél

2018.02.03.
Tóth Marcell
A GULAG/GUPVI táborok rémségeit magyar, sőt közép-európai szemmel láttató filmet február végén mutatják be a nagyközönségnek.

A véráztatta normandiai partok a világörökség részeként?

2018.02.01.
Az ENSZ kulturális szervezetének közlése szerint Franciaország az UNESCO világörökségi listájára terjeszti elő a normandiai partraszállás helyszíneit.

Az élőzene fővárosa lesz Szeged áprilisban

2018.02.01.
Magyarország legnagyobb zenei flashmobjára invitálják a zenészeket határon innen és túlról április 21-ére, Szegedre. Az amatőrök és profik február végéig jelentkezhetnek, a zenei menü pedig a következő: Blur, Billy Idol, Sun City és Tankcsapda.

Emléktáblát kap Jávor Pál

2018.01.31.
Emléktáblát kap aradi szülőházára Jávor Pál, a 20. század eleji magyar filmművészet egyik legünnepeltebb sztárja. Az avatóünnepséget születésnapján, azaz január 31-én tartják a néhai filmcsillag szülővárosában.
Címkék: Hírek, Jávor Pál

Idén Budapest lesz a dalszerzés fővárosa

2018.01.30.
Húsz fős nemzetközi csapat, benne hét magyar dalszerző ír közösen zenét a svéd alapítású Songwriting Camp vendégeként a budapesti Brody Studiosban február 2. és 5. között.

Hogyan szóljon Budapest dala?

2018.01.30.
A Fővárosi Önkormányzat a projektre tizenegy ismert előadót hívott meg, mellettük három helyet még felfedezésre váró, tehetséges zenész és énekes számára tartanak fel a kiírt pályázaton. A tizennégy dalt tavasszal koncerten mutatják be és CD is készül.
Címkék: Budapest, Hírek, zene

A Pál utcai fiúk is szerepelnek az idei Velencei Biennálén

2018.01.30.
A világ egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Velencei Biennále idén 2018. február 3-6. között kilencedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekkarnevált, ahol koncertekkel, foglalkozásokkal várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

Zaklatási botrány már a múzeumokban is?

2018.01.29.
Történetében először két kiállítását is elnapolja bizonytalan időre a washingtoni National Gallery of Art az alkotókat ért molesztálási vádak miatt.

Aranyról és a nőkről a humor nyelvén

2018.01.29.
A Várkert Irodalom sorozat februári, ”Nők, Aranyban” című előadásán kortárs írók, költők mai nyelven mesélnek Arany hősnőiről, hősnőivel. Február 3-án este a Várkerti Irodalom sorozat következő előadásán Kormos Anett, Ugron Zsolna, Szávai Viktória, Szabó Borbála, Berg Judit és Tóth Krisztina bújnak Arany János egy-egy nőalakjának bőrébe, a költőt pedig Lackfi János alakítja.

Gazdag Gyula nyerte el a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál életműdíját

2018.01.29.
Gazdag Gyula filmrendező, egyetemi tanár kapta a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) Életműdíját az esemény vasárnap esti zárórendezvényén a Pesti Vigadóban, ahol a szakmai díjakat, valamint a közönségdíjat is átadták.

Ezeket a cikkeket olvastad már?