Blogolj!

A zaklatási botrány elsöpörte az idei irodalmi Nobelt

2018.05.04.
Pintér M. Lajos
Hivatalossá vált: 2018-ben nem ítélik oda az irodalmi Nobel-díjat. Jövőre viszont dupláznak!

Magyar siker a nemzetközi lovasíjász bajnokságon

2018.05.03.
Magyar bajnok született azon a nemzetközi lovasíjász bajnokságon, amit idén harmadik alkalommal rendeztek meg Jordániában.

Elhunyt a világhírű hegedűművész, Wanda Wilkomirska

2018.05.03.
89 éves korában meghalt Wanda Wilkomirska hegedűművész, akinek halálhírét a nyugalomba vonult lengyel művészek otthonának igazgatója, Anna Solnicka-Heller jelentette be.

Kulka János visszavonul

2018.05.03.
Legalábbis ami a színházat illeti. A színésznek két évvel ezelőtt áprilisban volt stroke-ja, amiből még mindig nem gyógyult fel teljesen.

Meghalt a Playboy-nyuszi atyja

2018.05.02.
Bizonyára sokaknak nem cseng ismerősen Art Paul neve. A szombaton elhunyt 93 éves grafikus pedig a világ leghíresebb nyusziját tervezte meg. Csupán egy óra kellett neki.
Címkék: Gyász, Hírek

Azok a régi május elsejék

2018.05.01.
Manapság is minden évben felbolydul ilyenkor az ország, rengeteg helyen vár ezerféle program, koncert, szabadtéri kikapcsolódás. Viszont sokan emlékezhetnek még arra, hogy pár évtizeddel ezelőtt még egészen más jellege is volt a május elsejének. Most ezekből szemezgettünk.
Címkék: május 1., nosztalgia

Megvalósulhat Makovecz Imre Rózsakápolnája Szőregen

Nyolcévnyi előkészítés után hamarosan elkészülhet a Makovecz Imre által megálmodott szőregi Rózsakápolna. A városrész katolikus temetőjébe tervezett egyházi épület kezdeményezője B. Nagy László országgyűlési képviselő, Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő és Miklós Péter történész, megyei képviselő volt. A megvalósításhoz szükséges 115 millió forint már a Szeged-Csanádi Egyházmegye számláján van.

Helló hatvanas évek, helló Szentendre!

2018.04.29.
Izgalmas időutazással egybekötött majálissal várnak mindenkit Szentendrén a Skanzen Majálison. Aki nosztalgiázni akar, vagy meg szeretné tapasztalni kicsit, milyen is volt a hatvanas évek, esetleg csak kikapcsolódásra vágyik, annak a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a helye április 30-án és május elsején.

Féken tartják a turistahadat Velencében

2018.04.29.
Dorogi László
Az olasz város több pontján sorompókat állítottak fel, hogy megpróbálják ellenőrzés alatt tartani a május elsejéig tartó hosszú hétvégén várható turistaáradatot.
Címkék: turizmus, Velence

A botrányok áldozata lesz az idei irodalmi Nobel-díj?

2018.04.28.
Könnyen lehet, hogy 2018-ban nem osztják ki az elismerést. Sara Stridsberg személyében az irodalmi Nobel-díjat odaítélő Svéd Akadémia újabb tagja jelentette be, hogy nem folytatja munkáját a botrányok sújtotta testületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?