Blogolj!

Átadták a Pro Cultura-díjakat

2020.01.22.
Gian Paolo Brizzi hungarológus, Szvorák Zsuzsanna felvidéki magyar nyelv és irodalomtanár, valamint Turczi István költő, műfordító vehette át a Pro Cultura Hungarica díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumában szerdán, a magyar kultúra napján.

A magyar kultúra napját ünnepli az egész ország

2019.01.22.
1989. óta január 22-e egyet jelent a magyar kultúra napjával, ugyanis 1823-ban ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt. Ezért az egész országban számos kulturális és művészeti programot szerveznek ilyenkor.

Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

2018.01.22.
Ma lenne 75 esztendős Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy nemzedék kultikus alakja, egy korszaknak és hangulatának legendás tolmácsolója. Az évforduló alkalmából számos megemlékezést tartanak.

Szörényi Levente kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet

2018.01.21.
A Kossuth-, és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából vehette át a szatmárcsekei református templomban.

Himnusz-ereklyéket mutatnak be a magyar kultúra napja alkalmából

2018.01.15.
Kölcsey Ferenc Himnuszának autográf kéziratát, valamint a költeményt megzenésítő Erkel Ferenc Himnusz-partitúra kéziratának eredeti példányát is megtekintheti a nagyközönség a magyar kultúra napjának alkalmából pénteken és szombaton Nyíregyházán.

Ezeket a cikkeket olvastad már?