Blogolj!

Balett: elhunyt Fodor Antal táncművész, koreográfus

2020.07.29.
Kálovics Tibor
A Magyar Táncművészeti Egyetem közleményben tudatta, hogy az intézmény professor emeritusa, a Magyar Állami Operaház korábbi balettigazgatója, Farkas Antal táncművész, koreográfus hetvenkilenc éves korában elhunyt.
Címkék: balett, tánc

Velekei László a Győri Balett új igazgatója

2020.05.20.
Velekei László jelenlegi művészeti vezető lesz július 1-től a Győri Balett új igazgatója, miután a társulatot 29 éve vezető Kiss János megbízatása lejár és nem pályázott újra a pozícióra. Az új igazgató megbízólevelét szerdán adta át Győr polgármestere.
Címkék: balett, Győr

Bántalmazások a bécsi Balettakadémián is

2019.12.18.
Egy áprilisban megjelent cikk állításait vizsgáltatta meg az osztrák kormány. Az eredmények elképesztőek.
Címkék: balett

Advent első vasárnapján indul az Operaház Diótörő-fesztiválja

2019.11.29.
Ahogy azt már megszokhattuk, idén is lesz Diótörő-fesztivál, amelyet a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos minikoncertje fog megnyitni advent első vasárnapján a budapesti Erkel Színház előtt.

Csíksomlyói árvaházak javára tart jótékonysági estet a Pécsi Balett

2019.02.09.
Nem mindennapi dologra készülnek Pécsett: a Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestet szervez a csíksomlyói árvaházak javára március 18-án a Kodály Központban. Az eseményre a táncegyüttes ősbemutatóval készül.

Távozott a New York-i balett zaklatással vádolt koreográfusa

2018.01.02.
Peter Martins a világhírű koreugráfus tagadja az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakat, miközben véglegesen távozott a New York-i balett éléről. 
Címkék: balett, Hírek, zaklatás

Megzenésített Brexit? Most már ilyen is van!

2017.07.25.
Érdekes videó látott napvilágot egy hónappal ezelőtt. Az ember nem is gondolná, hogy eszébe jut valakinek megénekelni a britek kilépését az EU-ból, de most ez is megtörtént. Ráadásul magyar az előadó, egy bizonyos Felföldi József.

Ezeket a cikkeket olvastad már?