Blogolj!

Szigligeti és villányi borok nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

2020.01.03.
Odaítélték a 2019. évi Magyar Bor Nagydíjat, melyet a Magyar Borszakírók Körének értékelése alapján fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi-birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s-pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyert el.

Az Egri borvidéké lesz a főszerep az idei Budapest Borfesztiválon

2019.08.24.
Az egri borvidék borászai és borai, valamint a helyi gasztronómia és kultúra áll a középpontjában az idei Budapest Borfesztiválnak, amelyet szeptember 5. és 9. között kerül megrendezésre a budai Várban.

Szabó Gyula, aki bepalackozza a Káli-medencét

2019.07.04.
Ki ne vágyna a nyári forróságban valami hűsítő és enyhén bódító nedűre? Nos, Szabó Gyula borász tudja, hogy mi kell nekünk.

Bécsi aktivisták a zweigelt bor átnevezését sürgetik, annak náci névadója miatt

2018.12.12.
A közkedvelt kékszőlő- és vörösborfajtát az osztrák Fritz Zweigelt nemesítette ki még 1922-ben a kékfrankos és a Szent Lőrinc fajták keresztezésével az ausztriai Klosterneuburgban.
Címkék: bor, Hírek, történelem

Határon túli borász nyerte az Év bortermelője-díjat

2018.12.05.
Balla Géza első határon túli borászként nyerte el a 28. Év bortermelője Magyarországon címet.

Magyar lett a világ második legjobb bora

2018.07.11.
Nincs is jobb, mint egy kellemes bor mellett eltölteni egy estét, és ez fokozottan érvényes a nyári éjjelekre. Most viszont már azt is tudjuk, hogy a számos hazai bor közül melyiket fogjuk választani legközelebb, hiszen a Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb bora egy ínycsiklandó magyar muskotály!
Címkék: bor, Díjak, Hírek

Több magyar bor is platinaértmet kapott a világ egyik legrangosabb versenyén

2018.05.30.
Mi eddig is jól tudtuk, hogy a magyar bor (is) páratlan, erről pedig most a világ egyik legrangosabb versenyén, a Decanter World Wine Awardson (DWWA) is meggyőződhettek, ugyanis négy magyar pincészet - a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás – bora is platinaérmet, további négy magyar termelő aranyérmet nyert a londoni megmérettetésen. 

Szintet lépett a magyarországi és határon túli magyar borászok együttműködése

2018.01.20.
Magyarországi és határon túli magyar borászok erősítették meg együttműködési szándékukat szombaton Budapesten, amikor Budafokon aláírták a II. Kárpát-medencei Borszerződést a borvidékek és a borkultúra fejlesztésére. A projekt ötletgazdája egyébként nem más, mint a borszerződés szó kitalálója Hanczár János, aki egyben a Blogstar.hu munkatársa is.

Íme a legjobb magyar borok listája

2018.01.05.
Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.
Címkék: bor, Hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?