Blogolj!

Rangos kitüntetésben részesült Lázár Csaba, Arany balladáinak elkötelezett terjesztője

2018.08.18.
Szerzőnk mellett, Lázár Csaba színművész is rangos kitüntetésben részesült augusztus 20-a alkalmából. 

Életműdíjat kap Lázár Kati

2018.07.20.
 Lázár Katinak ad életműdíjat a Színházi Kritikusok Céhe. Az elismerést szeptember 20-án a Budapest Bábszínházban veheti át a színésznő a Színikritikusok díjának gálaestjén.

Magyar lett a világ második legjobb bora

2018.07.11.
Nincs is jobb, mint egy kellemes bor mellett eltölteni egy estét, és ez fokozottan érvényes a nyári éjjelekre. Most viszont már azt is tudjuk, hogy a számos hazai bor közül melyiket fogjuk választani legközelebb, hiszen a Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb bora egy ínycsiklandó magyar muskotály!
Címkék: bor, Díjak, Hírek

A Nobel-botrány miatt új irodalmi díjat adnak át

2018.07.03.
Az Új Akadémia azt tervezi, hogy októberben adja át az alternatív irodalmi Nobel-díjat, ami lényegében egy alternatív irodalmi Nobel-díj lesz.

Bálint gazda kapja idén Magyar Szabadságért díjat

Bálint György kertészmérnök, vagy ahogy az egész ország ismeri, "Bálint gazda" kapja idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által létrehozott elismerést, melyet szombaton adnak át Gödöllőn.

Megvan az idei Karinthy-gyűrű kitüntetettje

2018.06.25.
A Karinthy-gyűrűt idén 44. alkalommal adták át, most Vida Péter színművész részesült az elismerésben.
Címkék: Díjak, Hírek

Átadták Budapest díszpolgári címeit

2018.06.19.
A címben nyolcan részesültek, olyanok, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.
Címkék: Budapest, Díjak, Hírek

Véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó

2018.06.17.
Véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT); a tíznapos esemény szombat esti díjkiosztó gáláján a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára hangsúlyozta, hogy a fesztivál nemcsak a határon inneni, hanem immár a határon túli színházak találkozója is.

Több magyar bor is platinaértmet kapott a világ egyik legrangosabb versenyén

2018.05.30.
Mi eddig is jól tudtuk, hogy a magyar bor (is) páratlan, erről pedig most a világ egyik legrangosabb versenyén, a Decanter World Wine Awardson (DWWA) is meggyőződhettek, ugyanis négy magyar pincészet - a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás – bora is platinaérmet, további négy magyar termelő aranyérmet nyert a londoni megmérettetésen. 

Díszdoktori címet kapott Sting

2018.05.29.
A zenész az egyik legpatinásabb amerikai felsőoktatási intézménytől, a Brown Egyetemtől kapta díszdoktori címet - számolt be róla a Billboard. 
Címkék: Díjak, Hírek, Sting

Ezeket a cikkeket olvastad már?