Blogolj!

Szentendre, mindannyiunk kertje

2018.06.09.
Mert a kert biztonságot, szabadságot, békét és kikapcsolódást nyújt. Egy titkos kertbe menekülünk a világtól, viszont magát a világot is jelenti. És még mennyi minden mást is. Az Art Capital idei etapjának hívószava a kert, vagyis számtalan hazai és külföldi művész mutatja meg, hogy a kreativitás határtalan.

Fémoszlop áldozatává vált Rettegett Iván és fia

2018.05.27.
Dorogi László
Egy illuminált állapotban lévő férfi esett neki Ilja Repin festményének a moszkvai Tretyjakov Képtárban.
Címkék: festmény, múzeum

Szellemi sokszínűség

2018.05.22.
Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

Világhírű művészek munkái a MODEM-ben

2018.05.17.
Egy hónap múlva egyedülálló kiállítással jelentkezik a MODEM. A június 19 és szeptember 23. között megrendezett tárlaton a 19. és 20. század impresszionistáinak alkotásai láthatóak majd.

A legjobb 19. századi magyar festők egy helyen

2018.05.04.
Május 9-én Pécsen nyílik az az egyedülálló kiállítás, ami felsorakoztatja a 19. század alkotóinak krémjét, többek között Munkácsy, Benczúr és Barabás Miklós képeinek segítségével.

A megkopott felszínesség kritikája

2018.05.04.
Garay Nagy Norbert olyan kortárs alkotó, aki rendhagyó módon önálló, saját műfajt teremtett. A réalité pliée, azaz a gyűrt valóság sokféleképp értelmezhető. Ez köszönhető újszerűségének, szokatlanságának és árnyalt mondanivalójának.

Ne tévesszen meg senkit a „bús magyar valóság”

2018.04.27.
A Várkert Bazár egyik igazán egyedülálló kiállítása első látásra talán szomorkásnak, melankolikusnak tűnhet. Viszont ha jobban belemélyedünk a huszadik századi magyar festők krémjének munkásságába, egy igazán érdekes és fontos világ részesei lehetünk.

Munkácsy-kiállítás nyílt az Ermitázsban

2018.04.23.
A szentpétervári Ermitázs a világ egyik legjelentősebb kiállítóhelyszíne, ahol most Munkácsy Mihály képei lesznek láthatók.

Párizs után a Várkert Bazárban a magyar gyöngyszemek

2018.04.20.
Párizsról az Eiffel-torony után talán a művészetek jutnak először eszünkbe. Számos alkotó múzsája, otthona és úti célja volt a város, nem véletlenül. Így az sem meglepő, hogy a párizsi Szalon a 17. század óta nyújt lehetőséget a művészeknek arra, hogy bemutassák gondolataikat, tehetségüket az alkotáson keresztül. Idén Magyarországon volt a sor.

Többmilliárdos adományt kapott a Magyar Nemzeti Galéria

2018.04.13.
Történelminek is tekinthető az az adomány, amit most kapott a Magyar Nemzeti Galéria, ugyanis Moholy-Nagy László Architektúra/Konstrukció kék alapon című festmény került most az intézmény birtokába. A festmény több milliárdot ér.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?