Blogolj!

Megvannak a Nemzet Művészei

2020.11.05.
Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, idén a járványhelyzetre való tekintettel egyelőre elmarad a Nemzet Művésze díj átadó ünnepsége, ez azonban nem jelent azt, hogy ne tudnák kik részesültek az elismerésben.

Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma - Nem érvényesülnek a higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok

Az Origo beszámolója szerint Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke nevében az egyetem diákjait és dolgozóit arról a döntésről tájékoztatta, hogy felfüggesztik az oktatást, miután az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek.
Címkék: film, Hírek, oktatás, SZFE

Szomjas György életében meghatározó szerepe volt a kultúrának és a Káli-medencének

2020.09.02.
Kálovics Tibor
Szomjas György ezer szállal kötődik a Káli-medencéhez illetve a magyar kultúrához. A ma is aktív rendezőlegendával, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Roncsfilm, a Kopaszkutya vagy a Falfúró a Kőfeszten készítettünk interjút.
Címkék: film, Szomjas György

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

2020.08.14.
Életének 88. évében csütörtökön elhunyt Bácskai Lauró István filmrendező - a hír családja tudatta pénteken. Bácskai Lauró István nevéhez olyan sikeres alkotások fűződnek, mint a Gyula vitéz télen-nyáron, A Hamis Izabella vagy a Nápolyt látni és..., de ő rendezte a Keménykalap és krumpliorr című legendás ifjúsági sorozatot is.

Online, élő könyvbemutató - Szomjas György filmrendezővel

2020.07.22.
A már több mint negyven éve a pályán lévő Szomjas György filmrendező nevét még az is ismeri, aki nem kimondottan jártas a régebbi magyar filmek terén, hiszen munkássága megkerülhetetlen a hazai filmes szcénában.

Meghalt Csurka László

2020.06.17.
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja.

Meghalt Földi Teri

2020.06.02.
86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja - közölte a színház a honlapján.

Megható portréfilmmel emlékeznek Szilágyi Istvánra a kollégái

2020.05.14.
Megható portréfilmmel emlékezik meg a Győri Nemzeti Színház május elején meggyilkolt Szilágyi Istvánról.

A kulturális élet nem áll meg, csak átköltözik a netre

2020.03.24.
Nem kell magyarázni, hogy mekkora problémát jelent a járvány az egész világon, ami természetesen a kulturális életet is igen komolyan befolyásolja. A színházak, mozik, múzeumok bezártak, de van megoldás arra, hogy ne maradjunk tartalom nélkül.

Négyen vehették át a Magyar Filmakadémia életműdíját

2020.02.29.
Négy színművész, Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly és Pécsi Ildikó vehette át a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját pénteken este a Pesti Vigadóban, a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemle keretében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?