hirdetés
Blogolj!

Átadták a 2018-as Prima Primissima Díjakat

2018.12.08.
Idén már 16. alkalommal vehették át a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Prima Primissima Díjakat. A tíz kategóriában kiosztott elismerést a Müpában megtartott pénteki gálaesten adták át a díjazottaknak. 

Chuck Norris: Budapest a leggyönyörűbb város

2018.11.26.
Pár hete bombaként robbant a hír, miszerint hazánkba látogat a világhírű akciólegenda Chuck Norris és felesége, Gena, ráadásul egy igazán nemes ügy miatt. Mint ahogy azt mi is írtuk korábban, a házaspár indította el a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akcióját, szombat este a Papp László Sportarénában.

Film készül Széchenyi Zsigmondról

2018.11.09.
Idén 120 éve született Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó, akinek tiszteletére nagyszabású természetfilm készül.

Nívós programokkal tisztelegnek Halmos Béla előtt az A38 hajón

2018.10.19.
November 4-én vasárnap ingyenes Halmos Béla Program-napot tartanak az A38 hajón, ahol fotókiállítással, filmbemutatóval, koncertekkel, valamint beszélgetésekkel, szakmai programokkal és táncházzal várják az érdeklődőket.

Valójában kicsoda David Bowie?

2018.09.18.
David Bowie a zenész. David Bowie a színész. A művész. David Bowie az ikon. Meg lehet egyáltalán ismerni egy ilyen sokoldalú embert? Úgy tényleg, igazán? A várKERT moziban most megtudhatod.

Jubilál a Csík zenekar – Már online is nézhető a legendás együttesről készült film

2018.09.13.
Csík30 címmel egy 25 perces kisfilm készült Kiss-Stefán Mónika rendezésében az idén jubiláló Csík Zenekarról.  Az alkotás már online is megnézhető. 

Azt hiszed, hogy a művészettörténet nem is olyan izgalmas?

2018.08.29.
Azt hiszed, hogy nem lehet belőle például egészestés kalandfilmet csinálni? Azt hiszed, hogy ez nem lesz majd olyan népszerű? Akkor dobd el ezeket a gondolatokat és ugorj fejest Ruben Brandt életébe a várKERTmozi keretein belül.

Meghalt Neil Simon, a Furcsa pár írója

2018.08.26.
Az amerikai dráma- és forgatókönyvíró 91 éves volt.

Kíméletlen valóság fekete-fehérben

2018.08.14.
A várKERTmozi most sem hagy cserben minket. Ezúttal egy többszörösen díjnyertes film kerül terítékre Rudolf Péter zseniális alakításával. És bár a film fekete-fehér, a téma korántsem az.

Hamarosan kezdetét veszi az Őrség legnagyobb fesztiválja

2018.08.05.
Hétrétország címmel pénteken megkezdődik az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye: augusztus 10. és 20. között természetjáró programokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, színházi és filmszínházi produkciókkal, komoly és könnyűzenei koncertekkel, valamint nyitott portákkal várják a látogatókat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?