Blogolj!

Szarvasszerelem a Várkert Bazárban

2018.06.12.
Nyár, vízpart, friss levegő, kellemes hangulat, csodaszép környezet és nem mellesleg egy Oscar-jelölt magyar film.

Szentendre, mindannyiunk kertje

2018.06.09.
Mert a kert biztonságot, szabadságot, békét és kikapcsolódást nyújt. Egy titkos kertbe menekülünk a világtól, viszont magát a világot is jelenti. És még mennyi minden mást is. Az Art Capital idei etapjának hívószava a kert, vagyis számtalan hazai és külföldi művész mutatja meg, hogy a kreativitás határtalan.

Megnyitja kapuit a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2018.05.23.
Negyedik alkalommal rendezik meg május 25. és 27. között a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált Gödöllőn. Az esemény fontosságát jól mutatja, hogy még a brit David Attenborough is nevezte három alkotását.

Russell Crowe beveszi a római Colosseumot

2018.05.17.
Júniusban levetítik Ridley Scott 5 Oscar-díjas filmjét, a Gladiátort a római Colosseumban. A dolog apropója pedig igazán nemes, ugyanis egy jótékonysági bemutató lesz a gyermekbénulás felszámolására, emellett pedig az ókori amfiteátrumban egy mozgássérültek számára készülő lift finanszírozására is gyűjtenek majd adományokat.

Perczel Zitára emlékeznek Rómában

2018.05.13.
Száz évvel ezelőtt született az egyik legendás színésznő, Perczel Zita. Élete, munkássága nemcsak itthon ismert, hanem Rómában is, ahol emlékesetet is tartanak tiszteletére.
Címkék: Eseménynaptár, film

John Williams dallamai életre kelnek

2018.04.19.
Nem először fordul elő, hogy a zene- és filmrajongóknak egyaránt kedveznek egy nagyszabású koncerttel, de lássuk be, a legendás zeneszerző dallamaival nehéz betelni.

Elhunyt az egykori filmsztár, aki Észak-Korea foglya volt

2018.04.18.
Csoi Un Hi ünnepelt színésznő volt a hatvanas évek Dél-Koreájában, ami szerencsétlenségére az észak-koreai rezsimnek is feltűnt.
Címkék: film, Gyász, Hírek

Alapítványt hozott létre Sára Sándor

2018.04.04.
A magyar filmrendező azokat a fiatal alkotókat szeretné támogatni a Feldobott Kő Alapítvánnyal, akik a Galga mentén élnek vagy onnan származnak.

Életműdíjat kap Mészáros Márta és Szabó István

2018.03.14.
Szabó István és Mészáros Márta munkássága és tehetsége vitathatatlan. Ezért persze nem csoda, hogy sorra látják el őket díjakkal. Most is így lesz: a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) életműdíjat kapnak.

Elhunyt Tahi Tóth László

2018.02.22.
A Vígszínház közlése alapján 74 éves korában elhunyt Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?