Blogolj!

Megelevenedett történelem

2018.03.08.
Tízezer fénykép, száz év és egy kiállítás. A Hadtörténeti Múzeum éveit bemutató fotókiállítás nyílt, ami az intézmény hatalmas fotóarchívumából gazdálkodott.

A világ legjobbjai között fotósaink

2018.03.03.
Tóth Marcell
Négy magyar is kiemelkedett a Sony World Photography Awards több mint háromszázezer pályázója közül.

Kortárs magyar alkotók és John Malkovich a Műcsarnok idei kínálatában

2018.01.19.
A népművészeti Nemzeti Szalon és Sandro Miller fotográfus John Malkovich átváltozásait bemutató tárlata is szerepel a Műcsarnok idei kiállítási programjában, amely egy Török Richárd-emlékkiállítással veszi kezdetét.

Online is megtekinthető lesz a Cseh Nemzeti Galéria gyűjteménye

2018.01.03.
Online is megtekinthető lesz a prágai Cseh Nemzeti Galéria gyűjteménye, az első háromszáz műkincs képét ingyenesen már karácsonyra elérhetővé tették a neten.
Címkék: festmény, fotó, Hírek

Soha nem látott képeket mutatnak be Pasoliniről és Callasról

2017.10.23.
A napokban nyílt meg Rómában a Medea című fotókiállítás, ahol nemcsak a világhírű rendező, Pier Paolo Pasolini Medea című filmjének forgatásán készült fotókat és Maria Callas képeit mutatják be, hanem magyar vonatkozása is van a tárlatnak.

A világ egyetlen állandó Capa kiállítása nyílik Budapesten

2017.08.30.
A világ egyetlen, Robert Capa fotóit bemutató állandó kiállítása nyílik meg a fővárosi Capa Központban az intézmény kibővítését és felújítását követően, 2018 októberében - jelentette be Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?