Blogolj!

Elhunyt Török László, Balázs Béla-díjas fotóművész

2020.06.07.
72 éves korában elhunyt Török László, Balázs Béla- és Kodak-díjas magyar fotóművész, a Káli-medence egyik legkiválóbb alkotója.

Virtuális kiállítás mutatja be Magyarország értékeit

2020.05.18.
A kormány internetes kiállításon mutatja be a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit.
Címkék: fotó, Hírek, pályázat

Kalandos időutazásra hívja a családokat az Országos Széchenyi Könyvtár

2020.04.10.
Érdekes ötlettel rukkolt elő az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) a tavaszi szünet alkalmából: a Nézz szembe a múlttal elnevezésű akciójuk kalandos időutazásra hívja a családokat. A felhívásban régi családi - vagy bármilyen más emlékről - és a hozzá írt dokumentációról készített fotóval lehet részt venni.

Magyar fotós karanténképei az elnéptelenedett Olaszoszágról

2020.04.03.
Különös, egyben szomorú képeket rögzített a számos nemzetközi elismeréssel is bíró hazai fotós, Radisics Milán. A fotóművész webkamerákon keresztül járta be Olaszországot és a kamerák segítségével készített képeket, majd utómunkával úgy dolgozta fel őket, hogy érzékeltessem azt a különleges sötétséget amelyet a kényszerszünet Olaszországra borított.

A mozgás és művészet szerelmese volt - Kanyó Béla fotográfus

2020.02.04.
Munkája során bejárta a világot, a fotózás minden szegletét kitanulta és több évtizedes pályája során ezt ki is használta. Olyannyira, hogy képei a művészet, a művészi kifejezés szinte minden aspektusát megörökítették.

Kihirdették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

2020.01.27.
A 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton 267 fotográfus 2488 pályaművel indult. Összesen 6079 kép érkezett be a pályázatra.
Címkék: Díjak, fotó

Megvannak az év legjobb természetfotói

2019.11.05.
A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége immár huszonhetedik alkalommal hirdette meg a Lenergy – Az év természetfotósa pályázatát.
Címkék: Díjak, fotó

Meghalt Sára Sándor

2019.09.22.
Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család vasárnap az MTI-vel.

Budapest kicsit másképp

2019.09.15.
Utcák, terek, épületek, emberek… Mind hétköznapi dolgok, amiket olyannyira a mindennapok részének érzünk, hogy hiába nézzük, talán már nem is látjuk őket. Hogy kicsit frissnek és újszerűnek élhessük meg ezeket, jó érzés más megközelítésben, más szemszögből újra felfedezni a közvetlen környezetünket. Ehhez pedig egy olyan egyszerű megoldás is elég, mint mondjuk egy drón.

Meghalt Peter Lindbergh divatfotós

2019.09.04.
A német fotós 74 évesen hunyt el.
Címkék: fotó, Gyász

Ezeket a cikkeket olvastad már?