Blogolj!

Ahol dübörög a beat és folyik a sör – Az Ifipark régen

2018.06.06.
Őszintén szóval nekem az Ifipark csak egy szó, de tudom, hogy sokaknak rengeteg emlék, élmény, zene, szerelem, nyár és buli. Az Ifipark (szigorúbb nevén Budai Ifjúsági Park) számomra inkább a „régi Várkert Bazár”, de most, hogy a Duna-parti korzó az elmúlt években újra él, az Ifipark hangulata is fel-feltűnk. Ahogy ezen a nyáron is.

A mindennapok képíró mestere

2018.05.31.
A napokban nyílik meg Apáti-Tóth Sándor kiállítása Atlantisz címmel. A hetven éves művész több mint ötven éve fényképez rendszeresen és örökíti meg az élet olyan alapvető elemeit, mint a szerelem és halál.

Rómában emlékeznek meg az ötven évvel ezelőtt elhunyt Hamvas Bélára

2018.05.29.
Ötven éve halt meg Hamvas Béla író filozófus. Tiszteletére a Római Magyar Akadémia egy zenei-irodalmi estet szervez szerdán.

Bubik István, a ritka magyar

Május 19-én lett volna hatvan éves Bubik István. Életének meghatározó pillanataiból most kiállítás nyílt a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Hungarian cubes, a legvidámabb barakk

2018.05.12.
A Hungarian Cubes című kiállítást Katharina Roters és Szolnoki József hozta tető alá, amely most Rómában is bemutatkozik. A „magyar kockák” a Kádár-kori híres falusi kockaházainak ornamentikáját mutatják be.

70 éves a Közért

2018.05.06.
Sokaknak a közért a mai napig egyenlő az élelmiszerbolttal, miközben a közért (pontosabban Közért) konkrétan tényleg létezett, hetven évvel ezelőtt, 1948. májusában jött létre.
Címkék: fotó, nosztalgia

Még mindig John Malkovich van mindenhol

2018.04.26.
John Malkovich budapesti látogatása kapcsán (és a nagy érdeklődésre való tekintettel) 2018. június 3-ig meghosszabbítják Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich | Tisztelet a kamera mestereinek című, az idei év leglátványosabb fotókiállítását a Műcsarnokban, melyben John Malkovich válik fotó ikonok főhősévé. A 2017-ben 20 új fotóval teljessé tett sorozat Budapesten látható először.

Húsvéti nyüzsgés a Várkert Bazárban

2018.03.27.
Pár nap és húsvét, így természetesen a Várkert Bazár már javában készül számos programjával a hétvégére. Ahogy azt megszokhattuk rendkívül színes és változatos rendezvényekre számíthat az, aki ellátogat március 31. és április 2. között a budai helyszínre.

Megelevenedett történelem

2018.03.08.
Tízezer fénykép, száz év és egy kiállítás. A Hadtörténeti Múzeum éveit bemutató fotókiállítás nyílt, ami az intézmény hatalmas fotóarchívumából gazdálkodott.

A világ legjobbjai között fotósaink

2018.03.03.
Tóth Marcell
Négy magyar is kiemelkedett a Sony World Photography Awards több mint háromszázezer pályázója közül.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?