Blogolj!

Hungarikum lett a Magyar népmesék

2020.10.15.
Hungarikummá nyilvánította a Magyar népmesék rajzfilmsorozatot a Hungarikum Bizottság - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön.

Bővült a hungarikumok és a nemzeti értékek listája

2020.05.22.
Dorogi László
A csíksomlyói pünkösdi búcsú mellett a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is hungarikumnak számít mostantól.
Címkék: hungarikum

Hungarikum lett a dobostorta

2019.11.06.
Új tétellel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, miután az erre létrejött bizottság hungarikummá nyilvánított a dobostortát.

Hungarikum lett a gulyásleves

2017.12.06.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy a Hungarikum Bizottság keddi döntése értelmében a magyar gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán is bekerült a hungarikumok közé.

A hungarikumok is szerepet kapnak a Szigeten

2017.08.11.
A hungarikumok és más nemzeti értékek is bemutatkoznak a Sziget fesztiválon a Hungarikum Faluban, ahol skanzen, táncház és népi játékok is várják a látogatókat.
Címkék: hungarikum, Sziget

Hungarikum lehet a bakator

2017.05.24.
A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?