Blogolj!

Egy hónapig Szent II. János Pál pápa képeit láthatjuk a metróban

2020.10.22.
Csütörtöktől szívet melengető élményben lehet részük azoknak, akik metróval utaznak, ugyanis egy hónapon keresztül Szent II. János Pál pápa posztereket láthatnak majd a budapesti metrószerelvényekben.

Kiállítás nyílt az 1848/49-es honvéd ereklyékből a Nemzeti Múzeumban

2020.10.06.
"Testünk, vérünk érte adni, a hazához hívnek lenni" - honvéd ereklyék 1848/49-ből címmel nyílt időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban kedden, az aradi vértanúk emléknapján.

Megnyílt a Nemzeti Múzeum Trianon-kiállítása

2020.09.29.
Szenvedő szerkezet - Hétköznapi Trianon címen vándorkiállítással, Összetartozás Éve elnevezéssel pedig kerítéstárlattal emlékezik a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára keddtől a Magyar Nemzeti Múzeum.

Sára Sándor, a káli csoda tolmácsolója

2020.09.01.
Sára Sándor az operatőr. A rendező. A táj lírájának tolmácsolója. A pillanatok megörökítője. Költő, aki egy kattintásba tud sűríteni hangulatot, érzéseket, kimondatlan gondolatokat.

Táncművészeti kiállítást visz a Kőfesztre a MANK

2020.08.27.
TáncKépek címmel költözött a MANK kiállítása a Kőfesztre augusztus 27-én. A Kékkúton megnyílt, de a fesztivál több településén is látható tárlat a jelen táncművészetét mutatja be kortárs fotográfusok képein keresztül.

Rodolfo-kiállítás nyílik Pécsen

2020.08.23.
Jövő hét pénteken nyílik meg az az emlékkiállítás, ami a világhírű bűvész életét és munkásságát mutatja majd be a pécsi Janus Pannonius Múzeumban.

Konténerkiállítás Capa életéről a Budapest Parkban

2020.07.29.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hazánkban már úgy-ahogy helyrerázódtak a dolgok a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások után. Ennek köszönhetően ismét hódolhatunk a kultúrának is, így ellátogathatunk a Robert Capa életművét bemutató CAPA105 című konténerinstallációra is a Budapest Parkban.

Keddtől újra látogatható a Feszty-körkép

2020.06.22.
Egyre jobban újra kinyit az ország, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy keddtől újra látogatható a Feszty-körkép, valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark valamennyi állandó és időszaki kiállítása.

TRIANON ANZIX / 100 rajz – 100 mondat

2020.06.04.
Sárkány Győző Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, Érdemes Művész könyvbemutatóval egybekötött Trianon Anzix című kiállítása ma nyitja meg kapuit.

Online bejárható az Országház több nevezetes helyszíne

2020.05.25.
A járvány miatt bár a kulturális élet kissé megrogyott, hála a technikának így sem kell kulturális programok nélkül maradnunk. Egyre több intézmény indít online „kirándulásokat”, most például az Országház nevezetes helyszíneire juthatunk el otthonról.

Ezeket a cikkeket olvastad már?