Blogolj!

Megelevenedett történelem

2018.03.08.
Tízezer fénykép, száz év és egy kiállítás. A Hadtörténeti Múzeum éveit bemutató fotókiállítás nyílt, ami az intézmény hatalmas fotóarchívumából gazdálkodott.

Utazás az emberi test körül

2018.02.07.
Február 15-én hozzánk is megérkezik a világhírű Body kiállítás. A bizarr, de egyben lélegzetelállító tárlat a csupasz valóságában mutatja be az emberi testet és annak működését.

Zaklatási botrány már a múzeumokban is?

2018.01.29.
Történetében először két kiállítását is elnapolja bizonytalan időre a washingtoni National Gallery of Art az alkotókat ért molesztálási vádak miatt.

Húsvéti és pünkösdi népszokások az idei Csángó Bálon

2018.01.27.
Ismét megrendezésre kerül a Csángó Bál Budapesten, a február 10-én tartandó rendezvény idei témája ezúttal a húsvéttól pünkösdig terjedő időszak csángó népszokás énekei és táncai lesznek.

Történelmi rejtélyek és izgalmas kiállítások a Várkert Bazárban

2018.01.24.
Január végén is kiváló választás a Várkert Bazár, ha igényes programunkra vágyunk, hiszen egy előadás-sorozat keretein belül közelebbről is megismerhetjük az avarok és a nagyszentmiklósi kincs rejtélyét, izgalmas kiállításokat barangolhatunk be és még érdekes vetítéseket is elcsíphetünk. 

Kortárs magyar alkotók és John Malkovich a Műcsarnok idei kínálatában

2018.01.19.
A népművészeti Nemzeti Szalon és Sandro Miller fotográfus John Malkovich átváltozásait bemutató tárlata is szerepel a Műcsarnok idei kiállítási programjában, amely egy Török Richárd-emlékkiállítással veszi kezdetét.

Az 1956-os forradalom részese, akiből a rendszerváltók fő támogatója lett

2018.01.16.
A forradalom aktív részese, festő, a rendszerváltó értelmiség egyik fő támogatója. Kovács Kálmán tavaly, 2017-ben hunyt el, életművét – amely a hazai közönség számára eddig ismeretlen volt – most a Polgárok Háza mutatja be.

Kiállítással emlékeznek meg a Pesti Vigadó elődjére

2018.01.14.
Ingyenesen látogatható az az időszakos tárlat a Pesti Vigadóban, ami a elődje, a Redoute tiszteleg.

A katolikus egyház közreműködésével szervezik Marx 200. születésnapját szülővárosában

2018.01.12.
Marx Károly születésének 200. évfordulójára készülnek a németországi Trierben, a bicentenáriumi eseményeket a katolikus egyház közreműködésével szervezik. A születésnapi megemlékezésen a filozófus leszármazottai is jelen lesznek. 

Cseh Tamás grafikáiból kiállítás nyílik

2018.01.08.
Cseh Tamás nemcsak zenész, énekes, színész és zeneszerző volt, hanem rajtanár is. Tíz éven keresztül dolgozott tanárként és csak utána fogott gitárt. A hatvanas években készült alkotásaiból, grafikáiból kiállítás nyílik január 26-án a Gross Arnold Galériában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?