Blogolj!

Színpadra született

2017.04.05.
Sass Sylvia idén kapta meg az egyik legrangosabb kitüntetést, a Kossuth-díjat. Munkáját számos alkalommal díjazták már, hiszen semmi kétség, színpadra született.

A hagyományok őrzője

2017.04.02.
Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajztudós, népzenegyűjtő, népi kultúránk legszebb kincseinek továbbörökítése mellett a szórványvidéken élő magyar gyermekek anyanyelvének és kultúrájának megőrzésének elkötelezett harcosa.

Az őszinte szavak mestere

2017.03.16.
Mezey Katalin Kossuth-, József Attila- és Arany János-díjas költő, a kortárs irodalom, azon belül is a fiatal szerzőkre kiemelt figyelmet fordító Széphalom Könyvműhely alapító-vezetője. Filozófiája, hogy „Két ember között a legrövidebb út még ma is a vers, ezért a költő nélkülözhetetlen szerepet tölt be a világban.”

A tévék és a végtelen párhuzamosa

2017.01.31.
Stefanovits Péter Munkácsy Mihály-díjas művész, az egyik legismertebb alakja a kortárs magyar grafikusművészetnek, de munkássága nem áll meg a grafikáknál – festményei, installációi, illetve az építészethez szorosan kapcsolódó alkotásai is jelentősek.

A munkáspapok öröksége – Születésnapi beszélgetés Török Ferenccel

2016.09.14.
80 éven végigsétálni egy beszélgetés keretében, az nem egy blogtéma. Egy élettörténetből felvillantani epizódokat, történeteket, gondolatokat már inkább. Erre tettünk kísérletet a 80. születésnapját – szeptember 25-ig még a Vigadóban látható – kiállítással ünneplő Török Ferenccel, a „templomépítővel”.

Ezeket a cikkeket olvastad már?