Blogolj!

Emlékház lesz Kocsis Zoltán egykori budafoki otthonából

2020.09.29.
Egy, a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 358 millió forintot biztosít a kormány a Budapest XXII. kerületében, a Ringló út 75. szám alatti ingatlan megvásárlására.

Kocsis Zoltánra emlékeznek november 6-án a Müpában

2018.11.03.
November 6-án Chopin, Antal Mária és Rahmanyinov művei is felcsendülnek a Nemzeti Filharmonikusok előadásában egykori főzeneigazgatójuk, Kocsis Zoltán emlékére a budapesti Müpában.

Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán tiszteletére

Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester tiszteletére Budapesten hétfőn, a zene világnapján.

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái

2018.08.29.
A világhírű művész fia, Kocsis Krisztián is színpadra lép Boros Misivel, Bogányi Gergellyel és a IV. évad győzteseivel szeptember 7-én a Virtuózok  szuperkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában.

Bartóknak és Kodálynak köszönhetően tudjuk használni közös anyanyelvünket, a népzenét

A magyar kultúra napján, január 22-én Szekszárdon kerül bemutatásra a Csak tiszta forrásból című gálaműsor, amelyben Bartók Béla és Kodály Zoltán ének- és zenekari művei, népdalfeldolgozásai az eredeti népzenei forrásokkal kiegészülve hangzanak el klasszikus zenészek és népdalénekesek előadásában.

Ma lenne 65 éves Kocsis Zoltán

2017.05.30.
A tavaly elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, zeneszerző, karnagy, ma ünnepelné 65. születésnapját. Kocsis Zoltán több mint negyven éven át a magyar zenei élet egyik legjelentősebb és legsokoldalúbb egyénisége volt, 1997 óta vezette Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekarát, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart.

Ezeket a cikkeket olvastad már?