Blogolj!

Kalapács alatt Fekete István és Csontváry írásai

2019.11.16.
Fekete István hagyatékából előkerült dedikált példányt és Csontváry Kosztka Tivadar saját kiadású röpiratát bocs
átja árverésre 283 tétel mellett a Múzeum Antikvárium.
Címkék: árverés, könyv

Bérczes László, a színház és a szabadság szerelmese

2019.07.09.
Bérczes László a ma már ritkaságszámba menő igazi polihisztorok közé tartozik, hiszen amellett, hogy Jászai Mari-díjas magyar rendező még tanár, szerkesztő, dramaturg, fesztiválszervező és az Ördögkatlan Fesztivál társigazgatója is egyben.

Átadták az Év Gyerekkönyve díjakat

2019.06.14.
Átadták pénteken az Év Gyerekkönyve díjakat: idén Rofusz Kinga, Keresztesi József, Holló Kati, Todero Anna, Zágoni Balázs, Kiss Judit Ágnes, Papp Dóra, Farkas Róbert, Miklya Zsolt és Kürti Andrea gyerek- és ifjúsági irodalmi alkotásait, illetve tevékenységét díjazták az Ünnepi Könyvhéten.

Erdély kincsei - könyvbemutató az Urániában

2019.05.21.
Egy igazán különleges könyvbemutató várja az érdeklődőket szerda este az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ugyanis Pataki János Erdély kincsei - Barangolás csodás tájakon című kötetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Könyv készült a trianoni menekültekről

2018.12.15.
Az első világháborút követően elszakított területekről elmenekült vagy elűzött tömegekről írt könyvet Trianoni árvák címmel Dékány István filmrendező.

Igazi könyvritkaság született a Szent Koronáról

2018.12.14.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának új kötete több mint 600 oldalon keresztül, mintegy kétszáz illusztrációval és színes térképpel ellátva mutatja be a Szent Korona eddig ismert külföldi útjait a legfrissebb kutatások alapján. 

Több mint húszmillió forintért kelt el a Tüskevár eredeti kézirata

2018.11.24.
Korábban írtunk róla, két millió forintól indul majd a licit Fekete István: Tüskevár című regényének eredeti, tintával írt kéziratára a Múzeum Antikvárium 33. árverésén, ami végül a kikiáltási ár többszöröséért, 21 és fél millió forintért kelt el.

Eddig ismeretlen Szabó Magda-kisregény jelent meg

2018.11.21.
Szabó Magda hagyatékából került elő az a kisregény, amelyet Csigaház címmel jelentetett meg a Jaffa Kiadó – derült ki a Népszava szerdai számából.

Magyar és külföldi írók a Margó Irodalmi Fesztiválon

2018.10.17.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt a Várkert Bazárban, ahol negyven kiadó mutatja be legújabb köteteit október 18-21. között.

Kányádi Sándor előtt tiszteleg a 16. Budavári Könyvünnep

2018.07.30.
A júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg a 16. Budavári Könyvünnep, amelyet augusztus 31. és szeptember 2. között rendeznek meg a budai Várban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?