Blogolj!

Kilenc éve hunyt el Makovecz Imre

2020.09.27.
Lassan egy évtizede nincs köztünk a Mester, ám munkássága, életműve továbbra is örökérvényű marad. Makovecz Imre eltávozott, az örökségét viszont ránk hagyta.
Címkék: Makovecz Imre

Több mint 10 milliárd forinttal támogatja a kormány a Makovecz-életmű gondozását

2020.01.02.
Óriási támogatásban részesül Makovecz Imre hagyatéka: a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy egy új határozat szerint 30 épület részesül a támogatásra szánt 12 milliárd 420 millió forintos összegből, melyet építésre, felújítására, illetve funkciók bővítésére lehet majd felhasználni.

Böjte Csaba kapta a Makovecz Imre-díjat

2019.11.21.
Újabb elismerésben részesült Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, ugyanis idén ő vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, szerdán a Héttorony Fesztivál záróestjén a Budai Vigadóban.

Újjáélednek Makovecz Imre csodás épületei - Idén is vár a Héttorony Fesztivál!

2019.10.21.
Idén is megrendezésre kerül a Héttorony Fesztivál: az esemény világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak a többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adnak majd otthont november 8. és 20. között.

Makovecz és Zichy utca is lehet Óbudán

2018.11.12.
Ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja, akkor a közeljövőben akár már olyan utcákon is sétálhatunk Óbudán, mint a Makovecz vagy a Zichy utca. 
Címkék: Hírek, Makovecz Imre

Átfogó Makovecz-kiállítás nyílik Ulánbátorban

2018.10.12.
A Kossuth-díjas építész munkásságát az „…összekötni az eget és a földet..” című tárlat mutatja be a Mongol Festőművészeti Galériában.

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét a XX. kerületi Mátyás téren. A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség temploma a kormány és az önkormányzat támogatásával, valamint közadakozásból épül meg.

Újjászületnek a sárospataki Makovecz-épületek

A többévtizedes épületek felújításra szorulnak a városban, így a Makovecz-örökség védelme érdekében hatalmas beruházások keretében megkezdődtek a munkálatok Sárospatakon.
Címkék: Hírek, Makovecz Imre

Lesz, aki megépíti, amit Makovecz Imre megálmodott?

2018.01.17.
1999-ben önerőből kezdték el építeni az Új Ezredév Református Központot Temesváron, Makovecz Imre tervei alapján. Az építkezés pénzhiányból fakadóan 5-6 évig állt, majd 2016-ban újra folytatódott a komplexum bővítése, ugyanis a magyar kormány egymilliárd forinttal támogatta azt. Ehhez a projekthez keresnek most kivitelezőt.

Kelet-Magyarország is turisztikai célponttá válhat

Fejlesztésekre van szükség, hogy a kelet-magyarországi települések is turisztikai célponttá válhassanak, így tovább növekedhet az idegenforgalom GDP-n belüli aránya - jelentette ki Lázár János szerdán Makón.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?