Blogolj!

Makovecz és Zichy utca is lehet Óbudán

2018.11.12.
Ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja, akkor a közeljövőben akár már olyan utcákon is sétálhatunk Óbudán, mint a Makovecz vagy a Zichy utca. 
Címkék: Hírek, Makovecz Imre

Átfogó Makovecz-kiállítás nyílik Ulánbátorban

2018.10.12.
A Kossuth-díjas építész munkásságát az „…összekötni az eget és a földet..” című tárlat mutatja be a Mongol Festőművészeti Galériában.

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét a XX. kerületi Mátyás téren. A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség temploma a kormány és az önkormányzat támogatásával, valamint közadakozásból épül meg.

Újjászületnek a sárospataki Makovecz-épületek

A többévtizedes épületek felújításra szorulnak a városban, így a Makovecz-örökség védelme érdekében hatalmas beruházások keretében megkezdődtek a munkálatok Sárospatakon.
Címkék: Hírek, Makovecz Imre

Lesz, aki megépíti, amit Makovecz Imre megálmodott?

2018.01.17.
1999-ben önerőből kezdték el építeni az Új Ezredév Református Központot Temesváron, Makovecz Imre tervei alapján. Az építkezés pénzhiányból fakadóan 5-6 évig állt, majd 2016-ban újra folytatódott a komplexum bővítése, ugyanis a magyar kormány egymilliárd forinttal támogatta azt. Ehhez a projekthez keresnek most kivitelezőt.

Kelet-Magyarország is turisztikai célponttá válhat

Fejlesztésekre van szükség, hogy a kelet-magyarországi települések is turisztikai célponttá válhassanak, így tovább növekedhet az idegenforgalom GDP-n belüli aránya - jelentette ki Lázár János szerdán Makón.

Mától mindenki megcsodálhatja a Makovecz-birodalmat

2018.01.08.
Január 8-tól bárki megnézheti Makovecz Imre házát, azt az épületet, amit feleségének és magának tervezett. Az építész már nem költözhetett be a budai házba, de a nagyközönség megismerheti az a helyet, ahol az organikus építészet atyja utolsó éveire vonult volna vissza.

Makovecz tervei alapján bővítik a makói fürdőt

2018.01.03.
Kormányzati támogatásból, mintegy 9,5 milliárd forintból fejlesztik a makói fürdőt a Makovecz-örökség keretein belül.

Megnyílt a Makovecz Központ

2017.11.20.
Az intézmény lehetőséget nyújt Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész életművének megőrzésére, értő bemutatására, amit az MMA működtet.

Idén is számos kiváló programmal vár a Héttorony Fesztivál

2017.10.25.
Száz művész, kilenc kiállítás, 16 koncert, táncház, filmvetítések és irodalmi programok várják az érdeklődőket az ország több pontján is a november 9. és 20. között megrendezett Héttorony Fesztiválon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?