Blogolj!

A koronavírus a busójárásnak is STOP-táblát mutatott

2020.11.05.
Dorogi László
Az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a februárra tervezett, hagyományos busójárást Mohácson.

Megújultak a busójárás színterei Mohácson

2020.10.30.
Egy több mint 850 millió forintos beruházás eredményeként újították fel és építették át a busójárás központi színtereit, s szereztek be a rendezvények színvonalát emelő eszközöket Mohácson.

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

2020.02.20.
A hagyományoknak megfelelően idén sem maradhat el a mohácsi busójárás, ami ezúttal a Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel veszi kezdetét a mai napon. A program keretein belül hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

Farsangi készülődés robbantja be a mohácsi busójárást

2019.02.28.
Pintér M. Lajos
Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára éppen tíz éve felkerült népszokás idei rendezvényein 60 busócsoport 1600 busója és egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt rendezvényekre legalább 80-100 ezer látogatót várnak.

Ismerje meg jobban a mohácsi busójárást: szakmai tárlatvezetés a Hagyományok Házában

2019.02.12.
Izgalmas programokkal vár a budapesti Hagyományok Háza, ugyanis pénteken és február 22-én a Poklade - A mohácsi busójárás megújuló hagyománya című kiállítást szakmai vezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők.

Nagyszabású, a busójárást bemutató kiállítás nyílik a Hagyományok Házában

2019.01.05.
Egy igazán különleges kiállításra készül a budapesti Hagyományok Háza, ugyanis a mohácsi busójárás megújuló hagyományát bemutató tárlat nyílik Poklade címmel január 12-én az intézmény Kallós Zoltán termében.

Szibériai hideget hoznak a télűző busók? (videóval)

Makó városába érkeztek a mohácsi busók, hogy elűzzék a farkasordítót. Úgy tűnik, ezúttal nem jártak sikerrel, hiszen jönnek a dermesztő fagyok, de addig is mutatjuk a vérpezsdítő felvonulást!

Kezdődik a busójárás!

2018.02.08.
Nem lennénk Tél tábornok katonái, mert hat napon át rekordszámú, 1350 jelmezes űzi a telet Mohácson.

Ezeket a cikkeket olvastad már?