Blogolj!

Megtartják az OperaFüredet

2020.07.19.
Kálovics Tibor
A Magyar Állami Operaház közölte, hogy az Anna-bál elmaradása ellenére is az OperaFüred ingyenes programsorozatát megtartják július 23-én illetve 24-én a balatonfüredi György téren.
Címkék: opera, zene

Elhunyt Fülöp Attila operaénekes

2020.05.09.
Életének 78. évében elhunyt Fülöp Attila, a Magyar Állami Operaház egykori magánénekese, művészeti titkára, ügyvezető igazgatója - közölte az Operaház szombaton.

Online tehetségkutatót indított Andrew Lloyd Webber

2020.04.26.
Mint tudjuk ugye, a modern problémák, modern megoldásokat igényelnek, ezt pedig Andrew Lloyd Webber maximálisan a csúcsra járatta, ugyanis virtuális versenyen keres tehetséges énekest, aki egyéni stílusban énekli el Az operaház fantomjának egy részletét.

Élő kulturális közvetítések a Facebookon

2020.03.16.
Ha ügyesek vagyunk, a legrosszabb heyzetekben is megtaláljuk azókat a kapaszkodókat, melyek a szellemi és lelki túléléshez szükségesek lehetnek. A Facebookon egy csoport szerveződött, mely az önkéntesen vagy kötelezően karanténba vonulók, illetve az otthonról kimozdulni nem kívánók számára nyújt lehetőséget a kultúra terén.

Plácido Domingo bocsánatot kért azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

2020.02.26.
Mint ahogy arról már mi is írtunk, a világhírű spanyol operaénekest, Plácido Domingót is utolérték a szexuális zaklatási vádak, a tenor most közleményben kért bocsánatot az őt zaklatással vádoló nőktől.

Meghalt Mirella Freni világhírű operaénekes

2020.02.10.
Elhunyt Mirella Freni, olasz operaénekesnő, a 20. század egyik legnagyobb szopránja, Luciano Pavarotti barátja és társa a színpadon.

Advent első vasárnapján indul az Operaház Diótörő-fesztiválja

2019.11.29.
Ahogy azt már megszokhattuk, idén is lesz Diótörő-fesztivál, amelyet a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos minikoncertje fog megnyitni advent első vasárnapján a budapesti Erkel Színház előtt.

José Carreras-koncerttel nyílik 2020-ban miskolci operafesztivál

2019.10.10.
Nagy bejelentést tettek a Bartók Plusz Operafesztivál szervezői, ugyanis elárulták, hogy José Carreras hangversenyével nyílik 2020-as miskolci fesztivál, a rendhagyó koncert helyszíne pedig a város jégcsarnoka lesz.

A zaklatási vádak egyre jobban betemetik Pladico Domingot

2019.10.03.
A szexuális zaklatással vádolt világhírű operaénekes a Los Angeles-i operaháztól is távozott. Ezt maga Domingo jelentette be.

Káel Csaba, a kultúra nagykövete

2019.08.22.
Legyen szó filmről, videóklipről, operáról, vagy akár egy kulturális fesztivál megrendezéséről, Káel Csaba mindenben a lehetőséget és a minőséget látja. Harminc éve van a pályán, sikert sikerre halmoz, világsztárokkal dolgozik és értéket teremt.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?