Blogolj!

José Carreras-koncerttel nyílik 2020-ban miskolci operafesztivál

2019.10.10.
Nagy bejelentést tettek a Bartók Plusz Operafesztivál szervezői, ugyanis elárulták, hogy José Carreras hangversenyével nyílik 2020-as miskolci fesztivál, a rendhagyó koncert helyszíne pedig a város jégcsarnoka lesz.

A zaklatási vádak egyre jobban betemetik Pladico Domingot

2019.10.03.
A szexuális zaklatással vádolt világhírű operaénekes a Los Angeles-i operaháztól is távozott. Ezt maga Domingo jelentette be.

Káel Csaba, a kultúra nagykövete

2019.08.22.
Legyen szó filmről, videóklipről, operáról, vagy akár egy kulturális fesztivál megrendezéséről, Káel Csaba mindenben a lehetőséget és a minőséget látja. Harminc éve van a pályán, sikert sikerre halmoz, világsztárokkal dolgozik és értéket teremt.

Több nő is szexuális zaklatással vádolja Placido Domingót

Újabb nagy név került szexuális zaklatási vádak kereszttüzébe: ezúttal a világ egyik legjobbnak tartott és egyben legismertebb operaénekeséről, Placido Domingóról derültek ki mocskos dolgok.

Csíksomlyói árvaházak javára tart jótékonysági estet a Pécsi Balett

2019.02.09.
Nem mindennapi dologra készülnek Pécsett: a Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestet szervez a csíksomlyói árvaházak javára március 18-án a Kodály Központban. Az eseményre a táncegyüttes ősbemutatóval készül.

Hangversennyel emlékezik Antall Józsefre az Opera

2018.12.08.
Pintér M. Lajos
Halálának 25. évfordulóján koncerttel tiszteleg a rendszerváltozás utáni első szabadon választott miniszterelnök előtt a Magyar Állami Operaház hétfőn az Erkel Színházban.

Szombat este a tévében is láthatjuk a Trianon című rockoperát

2018.11.28.
Szombaton este mindenki számára elérhetővé válik a nyár egyik legsikeresebb előadása, a Trianon című rockopera, ami az M5 kulturális csatornán lesz látható.
Címkék: Hírek, opera, rock, Trianon

Elhunyt Montserrat Caballé operaénekes

2018.10.06.
Pintér M. Lajos
Freddie Mercuryval együtt ő énekelte az 1992-es olimpia emlékezetes, Barcelona című himnuszát.

A zentai csatáról szóló rockopera kerül bemutatásra a Vajdaságban

2018.09.03.
A zentai csatáról készült új magyar rockoperát mutatnak be szombaton Zentán, a város napja, illetve a csata 321. évfordulója alkalmából.

Elment az operaénekes hangja, egy néző mentette meg az előadást

2018.07.25.
A londoni Királyi Operaházban épp a Bohéméletet adták elő, amikor az egyik operaénekes képtelen volt tovább folytatni az előadást. Egy néző viszont jött, látott és énekelt.
Címkék: Hírek, opera, zene
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?