Blogolj!

Szerdán startol a Bach Mindenkinek Fesztivál

2020.09.15.
A járványhelyzet alatt sem szabad elfeledkeznünk a kikapcsolódásról - persze a megfelelő elővigyázatosság mellett, - amelyre most kiváló lehetőséget kínál a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar hangversenyével szeptember 16-án kezdődő, Bach Mindenkinek Fesztivál a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban.

Herczku Ágnessel és Nikola Parovval indul az őszi Képmás-est sorozat

2020.09.08.
Szeptembertől újraindulnak a Képmás-estek a megszokott helyszíneken, a Hagyományok Házában és a Várkert Bazárban. Az első három est vendégei között ott lesz Herczku Ágnes, Nikola Parov, a Szent Efrém férfikar és Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ társulatával.

Rodolfo-kiállítás nyílik Pécsen

2020.08.23.
Jövő hét pénteken nyílik meg az az emlékkiállítás, ami a világhírű bűvész életét és munkásságát mutatja majd be a pécsi Janus Pannonius Múzeumban.

Puskás Ferencről szóló musicalt mutatnak be az Erkel Színházban

2020.08.10.
Nagyszabású zenés színházi produkció debütál augusztus 20-án az Erkelben Puskás, a musical címmel.
Címkék: Hírek, program, színház

Hévíz táncra perdül

2020.08.03.
Ha nyár, akkor programok, pezsgés és szórakozás. Ebből természetesen Hévíz sem marad ki: csütörtökönként a város táncba invitál mindenkit a fürdőváros sétálóutcáján.
Címkék: Hévíz, program, tánc

Korlátozások mellett tartják meg az idei Kurultajt

2020.07.31.
Sikerült a szervezőknek megoldani, hogy bár korlátozások mellett és egyes programok törlésével, de megtartsák a meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon.
Címkék: program

Felnőtteknek szóló bábelőadás az anyaságról és vidám komolyzene a Képmás-esteken

2020.07.28.
Idén is több nyári helyszínen, Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön is vakációzik a Képmás-est. Az első két alkalom a kápolnásnyéki Halász-kastély festői kertjében lesz. A „Velencei-tavi víkend” egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadást és könnyed komolyzenei élményt tartogat közönsége számára. Természetesen most is – a Képmás-estekhez hűen – a művészeti élményt feldolgozó beszélgetés teszi teljessé. A beszélgetést a Képmás magazin főszerkesztője, Szám Kati vezeti, Szabó T. Anna és Bősze Ádám pedig az est vendégi lesznek.
Címkék: Hírek, Képmás, program

„Az én Kisvárdám” - Közkedvelt művészek mesélnek kisvárdai emlékeikről

2020.07.22.
2020. augusztus 21. és 29. között rendezik meg a XXXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját, Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléjét.

Új kultúrzugot rejt a budai Vár

2020.07.17.
A budai Vár eddig is tele volt kulturális helyszínekkel, de jól tudjuk, hogy ezekből sosem elég. A legújabb kultúrszeglet a T9 nevet kapta, ami egy friss közösségi tér a város felett.
Címkék: Hírek, program

Táncba hívunk! - A Duna Művészegyüttes nyári programja

2020.07.16.
Az elmúlt, embert próbáló időszakot követően ismét kigyúlhatnak a színpad fényei, újra válogathatunk a kulturális események palettáján. A Duna Művészegyüttes idén nyáron gyerekelőadással is készül.

Ezeket a cikkeket olvastad már?