Blogolj!

Vidéki színházak tehetségeit és mellékszereplőket díjaztak

2017.12.19.
Hagyományosan karácsony előtt adják át a színházi tehetségeknek járó három szakmai díjat, azaz az Aase-, Domján Edit- és Ivánka Csaba-díjakat. Ez idén sem volt másként. Többek között Nagy Mari, Gazsó György és Märcz Fruzsina részesült az elismerésekben.
Címkék: Díjak, Hírek, színház

Szabó Magda-műben nyújtott alakításáért díjazták Kubik Annát

2017.11.29.
Szabó Magda Az ajtó című művében alakított szerepéért nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat Kubik Anna a brassói 28. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon.

Meghalt Komáromy Éva

2017.11.24.
Életének 79. évében elhunyt Komáromy Éva színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - közölte a hírt a színház. A művészt a teátrum saját halottjának tekinti, temetésről később intézkednek.

Elhunyt Benkő Géza

2017.11.19.
Benkő Gézát vasárnap délelőtt, Szerencsen, színházi próba közben érte a halál – tudatta a Parameter.sk.

Szacsvay László 70

2017.10.27.
Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Szacsvay László Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. 

Bánsági Ildikó 70

2017.10.19.
Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Bánsági Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzet Művésze.

Átadták a színházi kritikusok díjait

2017.09.22.
A budapesti Katona József Színház kapta a legtöbb elismerést, a Miskolci Nemzeti Színházé lett a legjobb előadás díja a Színházi Kritikusok Céhének csütörtökön este megrendezett díjátadóján.

Szilágyi Tibor 75

2017.08.28.
Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, kiváló művész ma ünnepli hetvenötödik születésnapját.

Básti Juli 60

2017.08.10.
Ma ünnepli 60. születésnapját Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő. Évekig volt a Katona József Színház, utána a Nemzeti, ma pedig a Centrál Színház tagja. Olyan filmekben láthattuk többek között, mint a Vörös Grófnő vagy a Sztálin menyasszonya, de szinkronszerepei is emlékezetesek, az ő hangján szólalt meg magyarul Sharon Stone, Madonna és Demi Moore is.

Lehet, hogy mégsem lesz színház a városligetben

2017.05.15.
Gyömbér
A közlekedési kérdések tisztázásig felfüggesztették a városligeti színház újjáépítését - közölte a Városliget Zrt. Kár lenne, ha a gyerekek nem kaphatnának végre egy modern, jól felszerelt színházat, de majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Ezeket a cikkeket olvastad már?