Blogolj!

Hihetetlen látványt nyújt a világ legmagasabb szobra

2018.11.02.
Öt éve kezdték el építeni, és most készült el a világ legmagasabb szobra Indiában, ami Sardar Vallabhbhai Patel politikust ábrázolja.
Címkék: Hírek, India, szobor

Szellemi sokszínűség

2018.05.22.
Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

Ösztöndíjat alapítanak Szervátiusz Tibor emlékére

2018.05.08.
Pintér M. Lajos
Az özvegy, Szervátiusz Klára ápolná ily módon a Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze emlékét.

Elment a nemzeti lelkiismeret megörökítője

Április 25-én, 88 éves korában elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas díjas szobrászművész, a nemzet művésze, haza- és a magyar kultúra szeretete azonban tovább él időtálló örökségében. 

Különleges Krisztus-látványosság a tokaji hegyvidéken

Hazánk egyik legmonumentálisabb látványossága a Tokajhoz közeli Tarcal község feletti dombon magasodó Áldó Krisztus szobra, amit 2015-ben állítottak fel.

Elkészült az ország legnagyobb Jézus-szobra

2018.03.30.
A Budapest környékén található Tinnyén készült el az a majdnem 3 méter magas szobor, ami tetőtől talpig homokból áll. Ez hazánk legnagyobb Jézust ábrázoló fejszobra (a legnagyobb teljes alakos Jézus-szobor a maga 8,5 méterével Tarcalon található).
Címkék: Hírek, szobor

Kortárs magyar alkotók és John Malkovich a Műcsarnok idei kínálatában

2018.01.19.
A népművészeti Nemzeti Szalon és Sandro Miller fotográfus John Malkovich átváltozásait bemutató tárlata is szerepel a Műcsarnok idei kiállítási programjában, amely egy Török Richárd-emlékkiállítással veszi kezdetét.

A 110 éve született Wass Albertre emlékeztek Bonyhádon

2018.01.07.
„Nemcsak egy bronzszobor, hanem egy honfitársunk tért vissza szülőföldjére, és otthonra talált Bonyhádon” – az író születésének 110. évfordulóján megemlékezést rendeztek a völgységi városban, ahol épp tizenhárom éve, 2005. január 8-án állították fel a világ első köztéri Wass Albert-szobrát.

Elhunyt Bohus Zoltán szobrászművész

2017.11.23.
Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, közölte az MTI-vel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), melynek rendes tagja volt. A csütörtökön elhunyt alkotót a MMA saját halottjának tekinti.

Szakadt, rongyos pulóvert húztak Petőfi Sándor ungvári szobrára

Ismeretlenek szakadt, piszkos pulóvert húztak szerdán Petőfi Sándor Ungvár központi terén álló szobrára - tájékoztattak a kárpátaljai hírportálok.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?