Blogolj!

Elhunyt Varga Imre, a Nemzet Művésze

2019.12.10.
Pintér M. Lajos
A kortárs magyar szobrászművészet iskolateremtő megújítója volt, a klasszicista-realista eszményt újraértelmező monumentális szoborkompozíciói kultúrtörténeti jelentőségűek.

Petőfi-szobrot avattak Kínában

2019.11.30.
Petőfi Sándort és Szendrey Júliát ábrázoló szobrot avattak pénteken a nyugat-kínai Csungkingban. Szórádi Zsigmond szobrászművész Kokárda virága című alkotását a Külgazdasági és Külügyminisztérium adományozta Jücsung kerület önkormányzatának a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából.

Hihetetlen látványt nyújt a világ legmagasabb szobra

2018.11.02.
Öt éve kezdték el építeni, és most készült el a világ legmagasabb szobra Indiában, ami Sardar Vallabhbhai Patel politikust ábrázolja.
Címkék: Hírek, India, szobor

Szellemi sokszínűség

2018.05.22.
Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

Ösztöndíjat alapítanak Szervátiusz Tibor emlékére

2018.05.08.
Pintér M. Lajos
Az özvegy, Szervátiusz Klára ápolná ily módon a Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze emlékét.

Elment a nemzeti lelkiismeret megörökítője

Április 25-én, 88 éves korában elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas díjas szobrászművész, a nemzet művésze, haza- és a magyar kultúra szeretete azonban tovább él időtálló örökségében. 

Különleges Krisztus-látványosság a tokaji hegyvidéken

Hazánk egyik legmonumentálisabb látványossága a Tokajhoz közeli Tarcal község feletti dombon magasodó Áldó Krisztus szobra, amit 2015-ben állítottak fel.

Elkészült az ország legnagyobb Jézus-szobra

2018.03.30.
A Budapest környékén található Tinnyén készült el az a majdnem 3 méter magas szobor, ami tetőtől talpig homokból áll. Ez hazánk legnagyobb Jézust ábrázoló fejszobra (a legnagyobb teljes alakos Jézus-szobor a maga 8,5 méterével Tarcalon található).
Címkék: Hírek, szobor

Kortárs magyar alkotók és John Malkovich a Műcsarnok idei kínálatában

2018.01.19.
A népművészeti Nemzeti Szalon és Sandro Miller fotográfus John Malkovich átváltozásait bemutató tárlata is szerepel a Műcsarnok idei kiállítási programjában, amely egy Török Richárd-emlékkiállítással veszi kezdetét.

A 110 éve született Wass Albertre emlékeztek Bonyhádon

2018.01.07.
„Nemcsak egy bronzszobor, hanem egy honfitársunk tért vissza szülőföldjére, és otthonra talált Bonyhádon” – az író születésének 110. évfordulóján megemlékezést rendeztek a völgységi városban, ahol épp tizenhárom éve, 2005. január 8-án állították fel a világ első köztéri Wass Albert-szobrát.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?