Blogolj!

Hévíz táncra perdül

2020.08.03.
Ha nyár, akkor programok, pezsgés és szórakozás. Ebből természetesen Hévíz sem marad ki: csütörtökönként a város táncba invitál mindenkit a fürdőváros sétálóutcáján.
Címkék: Hévíz, program, tánc

Balett: elhunyt Fodor Antal táncművész, koreográfus

2020.07.29.
Kálovics Tibor
A Magyar Táncművészeti Egyetem közleményben tudatta, hogy az intézmény professor emeritusa, a Magyar Állami Operaház korábbi balettigazgatója, Farkas Antal táncművész, koreográfus hetvenkilenc éves korában elhunyt.
Címkék: balett, tánc

Táncba hívunk! - A Duna Művészegyüttes nyári programja

2020.07.16.
Az elmúlt, embert próbáló időszakot követően ismét kigyúlhatnak a színpad fényei, újra válogathatunk a kulturális események palettáján. A Duna Művészegyüttes idén nyáron gyerekelőadással is készül.

A Magyar Honvédség kimaxolta a Legényesezz otthon! kihívást

2020.04.10.
Korábban már mi is beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Legényesezz otthon! elnevezésű kihívásról, amely tökéletes ötvözete a manapság trendi challenge őrületnek és a hamisítatlan magyar virtusnak.

A mozgás és művészet szerelmese volt - Kanyó Béla fotográfus

2020.02.04.
Munkája során bejárta a világot, a fotózás minden szegletét kitanulta és több évtizedes pályája során ezt ki is használta. Olyannyira, hogy képei a művészet, a művészi kifejezés szinte minden aspektusát megörökítették.

Különleges előadásokkal és alkotókkal ünnepel a 20 éves Duna Táncműhely

2019.10.16.
A Duna Táncműhely idén igazán speciális programválogatással készül. Az ünnepi alkalom apropóján a Kalászi Kortárs Tánctalálkozón olyan alkotókat és társulatokat láthat a közönség, akik az elmúlt két évtized alatt jelentős szerepet játszottak a Táncműhely életében.

Bővült szellemi kulturális örökségünk, a csárdás és a verbunkos is bekerült

2019.09.20.
Dorogi László
A csárdás és a verbunk tánc mellett a magyar népi vonós zenekari formáció, a tojásírás hagyománya és a nagykunsági gyapjúhímzés élő gyakorlata is bekerült idén a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe.
Címkék: kultúra, tánc, UNESCO

Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

2019.06.05.
Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, ahol hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet.

Elhunyt Iglói Éva, a Gödöllő Táncegyüttes alapítója

2019.03.20.
Ragnar Volarus
Életének 73. évében, hosszan tartó súlyos betegség után, meghalt Iglói Éva, a Gödöllő Táncegyüttes alapítója, közölték Gödöllő város Facebook-oldalán.
Címkék: Gyász, tánc

Ausztrál szupermodell lesz a bécsi operabál idei díszvendége

2019.02.14.
Az esemény szervezője, Richard Lugner egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy idén Elle Macpherson ausztrál fotómodell, színésznő és üzletasszony lesz a bécsi operabál sztárvendége.

Ezeket a cikkeket olvastad már?